Doborac: Igračima skidam kapu

Gračanici prvo mjesto na turniru

Doborac: Igračima skidam kapu

E. Škorić

RK Gračanica je osvojila turnir kojem je bila i domaćin, pošto je u finalu na penale savladala ekipu Spačva iz Vinkovaca.

Trener Damir Doborac je zadovoljan osvojenim turnirom i smatra su sve utakmice, pa i ove prijateljskog karaktera, jednako važne za igrače.

"To jesu prijateljske utakmice, ali ja to smatram pripremnim utakmicama i takvog karaktera. Tu igrači dobijaju šansu da se nametnu kvalitetom i da se izbore za minute. Najbitnije je da nam igrači ne ispadaju iz trenažnog procesa i da se dalje u miru pripremamo za Kup, ali i za prvenstvo", rekao je Doborac, pa je dodao:

"Što se tiče finalne utakmice, momcima skidam kapu. Pokazali su strašan karakter. Negdje oko 45. minute su im potonule lađe, a na kraju smo ih podigli i uspjeli su da pobijede. Čestitam im na tome".

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Od samog početka nismo u punom trenažnom procesu jer nismo kompletni, ali to je sve sastavni dio ovog posla. Nema predaje, dajemo sve od sebe. Čekamo te povrijeđene igrače, ali vjerujem da ćemo spremno svi dočekati nastavak sezone", zaključio je Doborac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi