Drama u Zagrebu i na kraju remi Makedonije i Njemačke

Odličan meč u Areni

Drama u Zagrebu i na kraju remi Makedonije i Njemačke

E. Čaušević, foto: EPA

Rukometaši Njemačke i Makedonije večeras su u Zagrebu odrigrali fantastičnu utakmicu u okviru trećeg kola grupne faze Evropskog prvenstva, a meč je na kraju završen bez pobjednika rezultatom 25:25.

Od samog početka utakmice gledali smo dosta izjednačenu utakmicu, a ekipe su se smjenjivale u vodstvu. Kada bi se očekivalo da neka ekipa napravi osjetniju prednost, protivnik bi se vratio u meč. Prvi dio završen je rezultatom 12:11 za Njemačku.

I u drugom poluvremenu igralo se gol za gol. Makedonija je uspjela da preokrene i dođe u prednost koja se istopila u posljednjih deset minuta. Do posljednje sekunde ekipe su se borile da nekako dođu do pobjede.

Njemačka je imala pobjedu u rukama u samom finišu meča, ali Makedonija se nije predavala i u zadnjem napadu uspjeli su postići gol za 25:25 što je bio i konačan rezultat večerašnjeg meča.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Makedonija sa prvog mjesta ide u drugi krug, dok će Njemačka završiti kao drugoplasirana. Utakmicu za treće mjesto koje vodi dalje večeras igraju Slovenija i Crna Gora. Slovencima je dovoljan i remi za plasman dalje.

Datum i vrijeme odigravanja 17.01.2018.
Dvorana Arena Zagreb
Gledalaca
Sudije Andrei Gousko, Siarhei Repkin (Bjelorusija)
Isključenja
Njemačka Makedonija
25 25
Rezultat na poluvremenu
12 11
Top strijelci
Weinhold 8 Taleski 6
Gensheimer 5 Lazarov 5
Wiencek 4 Stoilov 3
Weber 2 Peshevski 3
Fath 2 Kuzmanovski 2
Pekeler 1 Popovski 1
Drux 1
Trener
Christian Prokop Raul Gonzalez

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi