Remi Vogošće i Trepče
FOTO: RK Vogošća/facebook

EHF European Cup

Remi Vogošće i Trepče

Haris Zilić

U Vogošći je večeras odigrana prva utakmica drugog kola EHF European Cupa između bh. predstavnika ekipe Vogošće i Trepče sa Kosova.

Konačan rezultat je glasio 27:27, tako da ovim remijem tim sa Kosova je i malo iznenadio našeg predstavnika.

Izabranici Senada Skopljaka bili su favoriti prije ove utakmice, ali večeras su vidjeli da se protiv Trepce moraju dobro namučiti da bi prošli dalje.

𝐊𝐇 𝐓𝐑𝐄𝐏𝐂𝐀 𝟐𝟕:𝟐𝟕 𝐑𝐊 𝐕𝐎𝐆𝐎𝐒̌𝐂́𝐀 Kraj prve utakmice EHF CUP - RK Vogošća vs KH Trepca. Bez pobjednika u duelu u dvorani "...

Posted by RK Vogošća on Friday, October 20, 2023

U večerašnjoj utakmici u redovima Vogošće najefikasniji su bili Šerif Baraković i Muhamed Zulfić sa po pet postignutih golova.

Kod Trepče izdvojio se fenmenalni Deniz Terziqi sa 11 postignutih pogodaka.

Oglasi

Revanš duel se također igra u Vogošći, a na rasproedu je u nedjelju od 17 sati.

Ovome dodajmo da je Trepča večeras formalno bila domaćin utakmice.

Bosna i Hercegovina ima još dva predstavnika u EHF Euroepan Cupu u tekućoj sezoni. Leotar sutra u Latviji igra protiv Dobele i brani dva gola prednosti iz prvog susreta u Trebinju.

Duel Slobode i Maccabija je odgođen zbog trenutnih dešavanja u Izraelu i Palestini.

Na kraju dodajmo da Izviđač u utorak dočekuje super jaki Fuchse Berlin u drugom kolu grupne faze EHF Europa lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti