EHF izabrao najbolji tim Evropskog prvenstva

Uoči večerašnjeg finala

EHF izabrao najbolji tim Evropskog prvenstva

Teme:

Iako Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj još uvijek nije završeno, već je poznat idealni tim turnira po izboru EHF-a.

Sada već tradicionalno, EHF izabere najbolju ekipu Evropskog prvenstva i prije završetka takmičenja, što baš i nije logično ali dobro...

Najbolji golman turnira je Vincent Gerard iz Francuske, lijevi vanjski Mikkel Hansen, srednji Sander Sagosen a desni Alex Dujshebaev.

Na mjestu desnog krila je Ferran Sole, lijevo je Manuel Štrlek a pivot je Jesper Nielsen. Najbolji defanzivni igrač je Jakov Gojun iz Hrvatske, a MVP turnira Jim Gottfridsson iz Švedske.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Podsjetimo, večeras se igra finale Evropskog prvenstva u kojem se sastaju Španija i Švedska, što je par koji su rijetki mogli očekivati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi