Zabio neregularan gol, "ukrao" im finale, pa izazvao bijes cijele Švedske izjavom nakon meča

Prandiju su to itekako zamjerili

Zabio neregularan gol, "ukrao" im finale, pa izazvao bijes cijele Švedske izjavom nakon meča

Endin Čaušević

Francuska je večeras u spektakularnom meču polufinala Evropskog prvenstva pobijedila Švedsku nakon produžetaka sa 34:30, a utakmicu je obilježio detalj na kraju regularnog dijela kada je Elohim Prandi zabio gol za produžetke, no isti nije smio biti priznat.

Francuska je nakon prvog poluvremena vodila sa 17:11 i činilo se da je sve gotovo, no Šveđani su uspjeli da naprave preokret i vodili su sa 27:26 do zadnje sekunde, a onda šok.

Francuzi dolaze u zadnjoj sekundi do deveterca i iako je isteklo vrijeme dobili su mogućnost da upute zadnji udarac na meču.

Odgovornost je preuzeo Elohim Prandi i pogodio spektakularno za 27:27 i odveo meč u produžetke, no mnogi smatraju da ovaj gol nije smio biti priznat jer isti nije bio regularan.

Prandi nije bio s obje noge na parketu kada je uputio udarac i nikome nije jasno kako sudije nisu koristile VAR i gledale situaciju koja je odlučila putnika u veliko finale Evropskog prvenstva.

Oglasi

Upravo Prandi bio je taj koji je slomio otpor Šveđana i u produžecima, a potom je stao pred kameru po završetku meča i dao izjavu koja je uzburkala strasti u Švedskoj jer su očito očekivali da će i sam igrač Francuske priznati da gol nije bio regularan.

No, naravno da Prandi to uopšte nije ni spomenuo što su mediji u Švedskoj dočekali "na nož", a na društvenim mrežama su uputili žestoke uvrede na račun junaka Francuske.

"Gol u zadnjoj sekundi? To je dio mog posla. Osjećao sam da je nemoguće danas da izgubimo", rekao je Prandi nakon utakmice.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Šveđani ne mogu da vjeruju na koji način su pokradeni i kako su ostali bez plasmana u finale, a na izjavu Prandija mnogi su poručili: "Nemoguće je da izgubite uz pomoć sudija".

Međutim, bilo kako bilo Francuska je izborila plasman u veliko finale i tu će igrati protiv boljeg iz okršaja Njemačke i Danske koji počinje u 20:30 sati.

Top Komentari

Realno01
60 min nisu imali isključenje i žale se nešto na suđenje
0 0
Mel_Glupson
Cist go ko suza ..sta pričate bezveze..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi