Duvnjak je dao izjavu kakvu mogu samo veliki sportisti: Tačno je pogodio u srž hrvatske priče
VIDEO: E. Čaušević

Hrvati malo zakomplikovali stanje na EURO-u

Duvnjak je dao izjavu kakvu mogu samo veliki sportisti: Tačno je pogodio u srž hrvatske priče

Haris Zilić

Rukometna reprezentacija Hrvatske malo je zakomplikovala situaciju na Evropskom prvenstvu nakon remija u drugom kolu grupe B protiv Austrije rezultatom 28:28.

Hrvatska mora dobiti autsajdera grupe selekciju Rumunije u posljednjem kolu da bude sigurna u drugom krugu.

Međutim, također će pratiti meč Španije i Austrije, direktan okršaj za drugi krug da vide koliko će bodova prenijeti ako savladaju Rumuniju.

Nakon meča protiv Austrije, hrvatski reprezentativci su dali i prve impresije u mix zoni.

Najiskusniji u redovima Hrvatske i prva zvijezda Domagoj Duvnjak imao je vrlo jasnu izjavu i objasnio je u kratim crtama trenutnu situaciju. Duvnjak je pogodio srž, a to je emocionalno pražnenje protiv Španije i da je ekipa vrlo brzo spuštena na zemlju.

Oglasi

"Morali smo prelomiti utakmicu, mislim da smo izgubili bod, tri razlike smo imali u 50. minuti, nismo uspjeli, to je tako u sportu. Savršenstvo protiv Španije, sada smo opet na zemlji, moramo sve karte baciti protiv Rumunije i dobiti utakmicu", rekao je Duvnjak i dodao:

"Mi smo krenuli dobro u utakmicu. Upozoravali smo na emocionalno praženje. Nismo uspjeli prelomiti utakmicu, Austrijanci su igrali pametno."

Dakle, da još jednom pojasnimo stanje u grupi B prije trećeg kola. Ako Austrija ode dalje prenose jedan, ako Španije ode dalje prenose dva boda.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Naravno da bi izbjegla i minimalne kalkulacije Hrvatska mora savladati autsajdera Rumuniju što vjerovatno neće biti težak zadatak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi