Hrvati u nevjerici: Jedan detalj bi im mogao odrediti sudbinu, nije ni čudo što se drže za glavu

Golman Mandić ne krije da su tužni zbog toga

Hrvati u nevjerici: Jedan detalj bi im mogao odrediti sudbinu, nije ni čudo što se drže za glavu

Admin Čaušević

Ozbiljni problemi bi mogli uslijediti za Hrvatsku u nastavku Evropskog prvenstva jer je velika mogućnost da će se šanse za samu završnicu značajno umanjiti nakon događaja iz 38. minute utakmice protiv Austrije. 

Nakon furiozne igre i nevjerovatne pobjede nad Španijom Hrvatska je zakazala protiv Austrije, imali su šut za pobjedu, ali je meč završen neriješeno 28:28.

Sada hrvatskim rukometašima preostaje da što ubjedljivije u posljednjem kolu pobjede Rumuniju i vde koliko će bodova prenijeti u naredni krug. 

Međutim, gorak okus predstavlja činjenica da se protiv Austrijanac povrijedio jedan od najboljih igrača, Ivan Martinović.

Martinović je protiv Španije bio fantastičan, desni bek je zabio osam golova i bio je na putu da postane jedna od najvećih zvijezda turnira.

Oglasi

Ipak, protiv Austrije se povrijedio. Igala se 38. minuta kada je napustio parket zbog povrede ramena. 

Ostali igrači na klupi Kauboja su bili u nevjerici, neki su se držali i za glavu dok je Martinović odlazio u svlačionicu.

Da je povreda odličnog šutera pogodila mnoge potvrdio je i golman Matej Mandić u izjavi nakon meča.

"Na kraju svega ovoga, desila se povreda Martinovića, on je jedan od najvažnijih igrača, najviše možemo zbog toga tužni", kazao je golman Zagreba.

Da li će 26-godišnjak uopšte nastupiti do kraja prvenstva pokazat će rezultati testova koji će biti obavljeni sutra.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Stanje nakon dva odigrana meča u grupi B je takvo da Hrvatska i Austrija imaju po tri boda, Španija dva, a Rumunija je bez bodova. U posljednjem kolu u utorak, snage će odmjeriti Hrvatska - Rumunija i Španija - Austrija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi