Farani nisu mogli do još jednog čuda
FOTO: EPA

Evropsko prvenstvo u rukometu

Farani nisu mogli do još jednog čuda

Haris Zilić

U terminu od 18 sati odigrana su još dva duela trećeg kola na Evropskom prvenstvu u rukometu. Jedna utakmica je bila bez rezultatske važnosti, dok je druga mogla zakuhati grupu.

Češka je u grupi F deklasirala Grčku rezultatom 29:20 u borbi za treće mjesto.

Oba tima su u prva dva kola upisali poraze od Danske i Portugala tako da je njihov duel bio i borba za bolju poziciju pred baraž za Svjetsko prvenstvo.

Kod Čeha najefikasniji je bio Sterba sa sedam golova, kod Grka su se izdvojili Boskos i Kederis sa po četiri pogotka.

Farska Ostrva nisu mogla do novog čuda na ovom Evropskom prvenstvu, ali sigurno će biti ponosni na debitantski nastup.

U trećem kolu grupe Farska Ostrva su poražena od Poljske rezultatom 32:38. Poljska je tako došla do trećeg mjesta u grupi sa dva boda, Farani ostaju na jednom bodu.

Oglasi

Nakon ove utakmice između Farskih Ostrva i Poljske, Norvežani mogu odahnuti jer idu u drugi krug, a večeras protiv Slovenije igraju za prvo mjesto u grupi D.

Evropsko prvenstvo u rukometu, 3. kolo:

Grupa F:

Češka - Grčka  29:20

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Grupa D:

Poljska - Farska Ostrva  32:28

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi