Oglasili se Slovaci i progovorili o mogućem otkazivanju domaćinstva rukometnog EP

Otklonili dileme

Oglasili se Slovaci i progovorili o mogućem otkazivanju domaćinstva rukometnog EP

Eldar Ganibegović

Od 13. do 30. januara 2022. godine u Slovačkoj i Mađarskoj na rasporedu je rukometno Evropsko prvenstvo.

Koronavirus u Slovačkoj također pravi probleme i u medijima se prethodnih dana mogla pročitati špekulacija da će Slovaci odustati od domaćinstva.

Ipak, Jaros Holesa, predsjednik Rukometnog saveza Slovačke objasnio je da bi moglo dolaziti do problema isključivo u broju gledaoca na tribinama.

"Sarađujemo zajedno sa Mađarskom i našim vlastima. Međutim ni u jednom momentu se naše domaćinstvo nije dovelo u pitanje. Slovačka će biti domaćin ovog prvenstva", rekao je Holesa i dodao:

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"Pomno pratimo situaciju oko koronavirusa, a jedina dilema koja se trenutno nameće odnosi se na broj publike na tribinama. Trenutno nemamo odgovor na to da li će se smanjiti kapaciteti u dvoranama".

Podsjećanja radi, naša reprezentacija biti će smještena u grupi zajedno sa Češkom, Španijom i Švedskom i ovo će za nas biti drugi nastup na Evropskom prvenstvu, dok imamo i jedno učešće na Mundijalima kada smo nastupili u Kataru 2015. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi