Momci s juga postali su ozbiljna reprezentacija, Slovenija na konopcima
FOTO: EPA

Evropsko prvenstvo u rukometu

Momci s juga postali su ozbiljna reprezentacija, Slovenija na konopcima

Haris Zilić

Zakuhava se na Evropskom prvenstvu u rukometu, a danas nas očekuju još tri duela druge grupne faze, pratit ćemo prve mečeve trećeg kola u grupi 2 koja bi do kraja mogla biti itekako zanimljiva.

Program su otvorili Portugal i Slovenija, dva tima koja su prije ovog meča imala dva boda, tako da bi pobjednik meča ostao u igri za polufinale, dok bi poraženi bio u veoma teškoj poziciji.

Na kraju utakmice, nakon velike borbe radovala se reprezentacija Portugala koja je slavila rezultatom 33:30.

Utakmica je počela čvrsto s obje strane, gledali smo egal i igru gol za gol do sredine prvog poluvremena, a onda uraganska igra Portugalaca.

Kod rezultata 5:6 Portugalci prave seriju i odlaze na 6:10. Međutim, do kraja prvog poluvremena Slovenci se vraćau u utakmicu i novi egal, tako da je Portugal na odmor otišao sa samo +1 (17:18).

Oglasi

Drugo poluvrijeme, preslikana slika kao iz prvog poluvremena kod oba tima.

Bio je egal, gol za gol, Portugalci su na momente išli na dva gola razlike, a u 45. minuti na sredini drugog poluvremena na semaforu je pisalo 23:27 za Portugalce koji su za minut napravili mini seriju od 2:0.

Do kraja susreta Slovenija se ponovo vraća u totalni egal i u 55. minuti je bilo 28:29 za Portugalce što je garantovalo uzbudljivu završnicu.

U dramatičnoj završnici susreta bolje se snalaze rukometaši Portugala i upisuju trijumf sa pomenutih 33:30.

Martim Costa je briljirao kod Portugala sa 11 postignutih golova, dok je kod Slovenava Bortu Mačkovšek postigao sedam golova.

Oglasi

Što se tiče grupe 2, Danska, Švedska, Portugal sada imaju po četiri boda, Slovenija je na dva boda, Norveška i Nizozemska su bez bodova, s tim da Portugalci i Slovenci imaju meč više.

Portugal je još u dobroj igri i mogla bi odlučujuća utakmica biti sudar protiv Švedske, dok Sloveniji ipak treba čudo do kraja, dvije pobjede i da se još neki rezultat poklope.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Evropsko prvenstvo u rukometu, grupa 2, 3. kolo:

Slovenija - Portugal (17:18) 30:33

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti