Dominantna Francuska razbila Island, svi igrači se upisali u strijelce

Idu u polufinale

Dominantna Francuska razbila Island, svi igrači se upisali u strijelce

O. Lekić

Evropsko prvenstvo u rukometu polako dostiže svoj vrhunac, a danas su na rasporedu mečevi drugog kola druge faze grupe 1. U prvom od tri, Francuska je sigurno slavila protiv Islanda rezultatom 39:32.

Francuska je u ovaj duel ušla kao lider sa četiri osvojena boda i bila joj je neophodna pobjeda nad Islandom da obezbijedi plasman u polufinale. Bilo je za očekivati da ova selekcija ostvari pobjedu i zaista je to uradila bez prevelikih problema.

Island nijednom nije vodio u ovom meču. Francuska je u prvom poluvremenu došla do četiri gola prednosti (8:4), bilo je u jednom trenutku i +5, a na poluvremenu je bilo 17:14.

Negdje u uvodnim minutama drugog dijela Francuska dolazi do +6 (22:16) i selektor Gille odlučio je dati šansu rezervistima, a one ključne igrače malo odmoriti, pa je tako Dika Mem nakon pet golova u prvom dijelu, gotovo presjedio ostatak meča.

Islanđani su na momente znali da naprave seriju od 2 ili 3:0, ali ne i da ozbiljnije rezultatski priprijete daleko moćnijim i kvalitetnijim Francuzima, koji su na kraju slavili sa 39:32.

Fabregas i Richardson su sa po šest golova bili najefikasniji u Francuskoj, Mem i Remili dali su po pet. Inače, osim golmana, svi francuski igrači su se upisali u strijelce. Vidarsson, Rikhardson i Kristajnsson postigli su po šest pogodaka u redovima Islanda.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Francuska ostaje lider grupe sa šest bodova, Austrija ima tri i utakmicu manje, Mađarska i Njemačka po dva boda, Hrvatska jedan, dok je Island bez bodova.

U 18 sati igra se duel Hrvatske i Mađarske, a potom od 20:30 Njemačke i Austrije Nakon tih mečeva mnoge će stvari biti jasnije kada je u pitanju borba za polufinale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti