Francuska razbila Srbiju i osigurala polufinale

Efikasan meč i ubjedljiva pobjeda

Francuska razbila Srbiju i osigurala polufinale

Rukometna reprezentacija Francuske večeras je u Zagrebu sa ubjedljivih 39:30 savladala Srbiju i tako osigurala plasman u polufinale Evropskog prvenstva.

Srbija se dobro držala u prvih desetak minuta, a onda je Francuska krenula da dominira i do odlaska na odmor je stekla sigurnu prednost. Nakon prvih 30 minuta, rezultat je bio 19:12 i već tada se dalo naslutiti da će Francuzi proslaviti laganu pobjedu.

Francuska je i u nastavku utakmice bila mnogo bolji tim na terenu, a ovaj efikasan i atraktivan meč je na kraju okončan rezultatom 39:30 u korist favorizirane selekcije.

Najefikasniji u redovima pobjedničkog tima bili su Luka Karabatić i Raphael Caucheteus sa po sedam golova, dok je isto toliko na drugoj strani postigao Nemanja Zelenović.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Za Francusku je ovo bila peta pobjeda na turniru i ova selekcija će s maksimalnim učinkom dočekati meč posljednjeg kola druge faze protiv Hrvatske, dok se Srbija još ranije oprostila od borbe za polufinale.

Datum i vrijeme odigravanja 22.januar, Zagreb
Dvorana Arena Zagreb
Gledalaca /
Sudije Gjeding M. (Den), Hansen M. (Den)
Isključenja /
Francuska Srbija
39 30
Rezultat na poluvremenu
19 12
Score box
L. Karabatić  7 Zelenović  7
Caucheteux  7 Nenadić  6
N. Karabatić  4 Ilić  4
Mahe  4 Beljanski  4
Remili  3 Jovanović  4
Dipanda  3 Obradović  2
Mem  2 Šešum  1
Trener
D.Dinart J. Cvetković

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi