Moćna Francuska se poigrala sa Švedskom

Evropsko prvenstvo

Moćna Francuska se poigrala sa Švedskom

E. Škorić

Rukometaši Francuske su u derbiju Grupe I druge faze Evropskog prvenstva u Hrvatskoj savladali Dansku sa 23:17.

Francuska je definitivno ozbiljan kandidat za zlato, a pokazala je to i večeras u susretu protiv Švedske u zagrebačkoj Areni.

Francuzi s maksimalnih šest bodova idu na vrh grupe 1, a za polufinale će se pored Tricolora boriti poražena Švedska, te Hrvatska i Norveška, koje kasnije igraju međusobno susret trećeg kola.

Odmah na startu je Francuska povela 4:1, pa je potom bilo i plus četiri (8:4), ali je Švedska malo uspjela da se vrati do poluvremena (10:8).

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Jalo malo pogodaka i u nastakvu, igrale su se dobre odbrane i obojica golmanaba bila su jako raspoložena. I u drugih 30 minuta je Francuska bila bolja, stigla je bila i do maksimalnih šest golova prednosti, te na kraju i uvjerljive pobjede.

Soraindo je postigao pet golova u timu Francuske, Mahe je dodao četiri, a na drugoj strani Jepsson je zabio četiri gola.

Datum i vrijeme odigravanja 20.01.2018. 18:15
Dvorana Arena Zagreb
Gledalaca
Sudije Lopez i Ramirez (Špa)
Isključenja
Domaćin Gost
23 17
Rezultat na poluvremenu
10 8
Score box
Cedric Sorhaindo 5 Simon Jeppson 4
Kentin Mahe 4 Albin Lagergren 3
Nicolas Claire  3 Niclas Ekberg 2
Valentin Porte 3 Jim Gottfridsson  2
Michael Guigou 3 Hampus Wanne  1
Dika Mem 1 Nicolas Tournat  1
Nedim Remili 1
Trener

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi