Goran Perkovac dobio otkaz na klupi rukometne reprezentacije Hrvatske

Nakon neuspjeha u Njemačkoj

Goran Perkovac dobio otkaz na klupi rukometne reprezentacije Hrvatske

E. Oštraković

Otkaz na mjestu selektora hrvatske muške rukometne reprezentacije dobio je Goran Perkovac.

Ono o čemu se danima govorilo sada su i zvanično potvrdili iz Hrvatskog rukometnog saveza.

"Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza na telefonskoj sjednici održanoj 6. februara 2024. godine tokom poslijepodneva jednoglasno je donio odluku da se zbog neuspjeha na Evropskom prvnestvu u Njemačko s mjesta selekora hrvatske muške rukometne reprezentacije smijeni Goran Perkovac" navodi se u saopštenju.

Još uvijek nije odlučeno ko će biti novi selektor Hrvatske a odluka bi trebala biti donesena u narednim danima.

U posljednjih nekoliko dana mnogo se govorilo o Veselinu Vujoviću, ali sve koči javnost u Hrvatskoj koja se protivi njegovom dolasku.

Oglasi

Perkovac je 3. februara prošle godine postavljen za selektora Hrvatske rukometne reprezentacije.

Pod nejgovim vodstvom Hrvatska je završila kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine sa dvije pobjede, jednim remijem i jednim porazom i to kao druga u grupi iza Nizozemske.

Sjajno su otvorili Evropsko prvenstvo i to pobjedom protiv Španije, ali je onda sve krenulo po zlu.

Uslijedio je remi protiv Austrije, pobjeda protiv Rumunije, a onda porazi od Francuske, Mađarske i Islanda. Za kraj Hrvatis su slavili protiv Njemačke u nevažnij utakmici.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Evropsko prvenstvo Hrvatska je završila na 11. mjestu i to je drugi najlošiji plasman na Evropskim prvenstvima za ovu reprezentaciju.

Tako će novi selektor povesti Hrvatsku u lov na Olimpijske igre u Parizu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi