Bizarna situacija - Hrvatska mora izgubiti od Njemačke!
FOTO: EPA

Da bi izborili kvalifikacije za Olimpijske igre

Bizarna situacija - Hrvatska mora izgubiti od Njemačke!

E. Oštraković

Rukometna reprezentacija Hrvatske večeras je i zvanično ostala bez ikakvih šansi za plasman u polufinale Evropskog prvenstva.

Morali su Hrvati ostvariti pobjedu protiv Islanda, ali su doživjeli poraz od pet razlike, a konačan rezultat bio je 35:30.

Prije odlaska kući Hrvati imaju odigrati još jednu utakmicu i to protiv Njemačke koja se bori za prolaz u polufinale Evropskog prvenstva.

Porazom od Islanda Hrvatska je izgubila i šanse da izbori direktan plasman na Olimpijske igre u Parizu.

U slučaju da finale Evropskog prvenstva igraju Francuska i Danska (koje su se već kvalifikovale za Olimpijske igre) tada bi trećeplasirani sa Evropskog prvenstva išao direktno na OI kao predstavnik Evrope.

Oglasi

Hrvatska će tako svoj put na Olimpijske igre tražiti putem kvalifikacijskog turnira koji će biti odigran u martu.

Do kvalifikacijskog turnira Hrvati mogu na više načina, a postoji opcija da direktno idu na kvalifikacijski turnir ako Egipat osvoji prvenstvo Afrike.

Ipak možda neće morati čekati na Egipat. Nakon što je danas Njemačka ostvarila pobjedu protiv Mađarske, Hrvatskoj sada ne odgovara samo rasplet situacije u kojem Austrija prolazi u polufinale Evropskog prvenstva.

Ako u polufinalu budu igrali Mađari ili Njemačka to znači da je Hrvatska sigurno u kvalifikacijama za Olimpijske igre i to neovisno o plasmanu Egipta na prvenstvu Afrike.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Da bi Njemačka prošla u polufinale potrebno je da pobijede upravo Hrvatsku, a to znači da Hrvatima odgovara poraz od Njemačke.

Bizarna situacija, zar ne?

Top Komentari

ALLSTAR
Glava me zaboli ko će pobjedi ko neće
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi