Hrvati u čudu - Perkovac prekrižio Martinovića, pa na spisak uvrstio igrača kojeg niko nije očekivao

Selektor Hrvatske donio odluku

Hrvati u čudu - Perkovac prekrižio Martinovića, pa na spisak uvrstio igrača kojeg niko nije očekivao

Esmer Oštraković

Rukometna reprezentacija Hrvatske sinoć je odigrala neriješeno u okviru 2. kola grupne faze Evropskog prvenstva protiv Austrije. Sada im je za prolaz dalje potrebna pobjeda protiv Rumunije.

Nalaze se Hrvati u jako dobroj situaciji, te bi u drugi krug vrlo lako mogli prenijeti dva boda, a potrebno je da Španija u svom susretu ostvari pobjedu protiv Austrije.

Ono što je potreslo sve u reprezentaciji, a naravno i navijače Hrvatske jeste povreda koju je doživio Ivan Martinović.

Za njega je nastup na Evropskom prvenstvu završen i cijela nacija je očekivala da će poziv dobiti neki drugi desni bek.

Ipak, to se nije desilo, a odluka Perkovca koga da uvrsti na spisak umjesto Martinovića iznenadila je Hrvate.

Oglasi

Naime, umjesto Martinovića na spisku se našao Dominik Kuzmanović. Tako je umjesto desnog beka, na spisku sada još jedan golman.

Kuzmanović je golman Nexea, a bio je bolestan tokom priprema, te je upravo zbog toga otpao sa spiska za Evropsko prvenstvo.

Tako će Hrvatska imati četiri golmana obzirom da se u Njemačkoj već nalaze Mandić, Ivić i Kristian Pilipović.

Martinović nezgodno pao i iščašio rame

Reprezentativac Hrvatske u jednoj akciji je pao jako nezgodno, te je tom prilikom iščašio rame i za njega je nastup na Evropskom prvenstvu završen.

On je bio na dodatnim pregledima, a oglasili su se i iz HRS-a.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"Nakon današnjeg detaljnog pregleda magnetskom rezonancijom i još jedne konzultacije s ortopedom u bolnici u Heidelbergu, poznata je težina ozljede hrvatskog reprezentativca, desnog vanjskog Ivana Martinovića. Liječnik reprezentacije, prof. dr. sc. Krešimir Rotim je bio na pregledima s Martinovićem i konstatirao: Ivan Martinović iščašio je desno rame, ali i ozlijedio ligamente ramena.

U dogovoru s klubom (Melsungen), a u najboljem interesu za zdravlje igrača, vrlo brzo ćemo dogovoriti sljedeće korake liječenja. Još je neizvjesno hoće li Ivanu Martinoviću biti potrebna operacija ili ne. U svakom slučaju, Europsko prvenstvo je za njega, nažalost, završeno", stoji u objavi HRS-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi