U Gračanici se sprema spektakl - Uz Dinu Merlina, stiže i jedna moćna regionalna selekcija?

Otvaranje nove dvorane

U Gračanici se sprema spektakl - Uz Dinu Merlina, stiže i jedna moćna regionalna selekcija?

E. Škorić

Nova dvorana u Gračanici koja se počela graditi još davne 2001. godine konačno će biti otvorena ove godine.

Nakon što je njeno otvaranje prolongirano nekoliko puta, informacije do kojih smo došli kažu da će biti otvorena 2. juna za dan Grada Gračanice. U kompleksu dvorane trenutno traje izgradnja i dva teniska igrališta.

Čelnici Grada navodno su obavili pregovore sa nekoliko estradnih umjetnika koji bi uljepšali ovaj događaj, a navodno je na kraju sve dogovoreno sa velikim bh. pjevačem Dinom Merlinom.

Osim toga u Gračanici bi trebala biti odigrana i prijateljska utakmica između rukometne reprezentacije BiH i neke od reprezentacija iz vrha svjetskog rukometa. Najvjerovatnije da će to biti ili selekcija Hrvatske ili Slovenije.

Sve ovo govori da se sprema istinski spektakl u Gračanici za nekoliko mjeseci, no naravno za sada su to nepotvrđene informacije koje bi tek trebalo da postanu službene.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

U Gračanici, gradu rukometa, nestrpljivo čekaju da saznaju koje će rukometne zvijezde na kraju gledati, ali Dino Merlin će se svakako potruditi da svi pamte tu ljetnu noć.

Što se tiče Gračanice i rukometa, već godinama je Rukometni klub Gračanica važan faktor u prvenstvu BiH, često igra evropske mečeve, a trener tamošnjih rukometaša je bivši reprezentativac Damir Doborac, koji se smatra jednim od kandidata za budućeg selektora rukometne reprezentacije BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi