Velika borba u Boriku između rukometaša Borca i Gračanice

Derbi rukometne Premijer lige BiH

Velika borba u Boriku između rukometaša Borca i Gračanice

H. Zilić

U banjalučkom Boriku odigran je derbi susret 16. kola rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine između Borca i Gračanice, a gledali smo pravu rovovsku borbu koja je okončana rezultatom 19:19.

To je bio duel dvije ekipe koje predvode treneri iz tabora naše rukoemtne reprezentacije.

Na klupi Borca je selektor Irfan Smajlagić, a Gračanicu predvodi pomoćnik u stručnom štabu našeg nacionalnog tima, Damir Doborac.

Meč u Boriku protekao je u velikoj borbi,e gal susret. bilo je lijepih poteza, ali i dosta nervoze.

Sudijski par Aranutović - Jović imao je pune ruke posla, a gosti su u nekoliko situacija žestoko protestovali pa je i trener Doborac sankcionisan.

Koliko je utakmica bila tvrda i borbena govori nevjerovatan podatak, a to je da od 49. minute nije bio nijedan pogodak na utakmici!

Oglasi

Dakle, posljendjih 11 minuta nije pao nijedan pogodak. U 49. minuti na semaforu je pisalo 19:19, tako je i završilo.

Mogao je Borac do gola i pobjede u posljednjim sekundama, ali golman Džanbegović zaustavlja pokušaj reprezentativca Vladana Đurđevića.

Na kraju remi, po bod za oba tima u utakmici koja je sigurno bila sjajna uvertira za rukometni vikend u Bosni i Hercegovini.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Premijer liga Bosne i Hercegovine, 16. kolo:

RK Borac - RK Gračanica (12:12) 19:19

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi