Izviđač u Gračanici doživio drugi poraz u sezoni, utakmicu obilježila nevjerovatna odluka Doborca

Utakmicu posmatraio i selektor reprezentacije BiH Irfan Smajlagić

Izviđač u Gračanici doživio drugi poraz u sezoni, utakmicu obilježila nevjerovatna odluka Doborca

E. Oštraković

Sjajnu utakmicu su u Gračanicu u okviru 24. kola rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrali RK Gračanica i RK Izviđač. Konačan rezultat utakmice bio je 27:25.

Prije nekoliko dana stradala je ekipa Gračanice u Ljubuškom u ovkiru Kup-a Bosne i Hercegovine, te su danas imali priliku da se osvete.

Koliko su željeli pobjedu na ovoj utakmici najbolje se moglo vidjeti po velikoj borbi, te se činilo kao da igraju finale Lige prvaka.

Da sama utakmica ne bude tako brzo zaboravljena pobrinuo se trener RK Gračanica, Damir Doborac koji je tokom prvog poluvremena donio jednu nevjerovatnu odluku.

Naime, trener domaćih Damir Doborac odlučio se na jednu zaista nevjerovatnu odluku. Sredinom prvog poluvremena dosuđen je nevjerovatan penal za goste, na koji su se smijali čak i sa tribina.

Upravo nakon toga Doborac je odlučio da povuče sve igrače sa terena, te je ostavio svoj gol praznim i tražio od gostiju da izvedu sedmerac.

Oglasi

Sudije i delegat su sve gledali u čudu, dok su igrači RK Gračanica stojali pored aut linije i gledali šta se dešava.

Nakon nekoliko minuta Doborac je svojim igračima rekao da se vrate na teren i nastave utakmicu, a nakon prvog poluvremena rezultat je bio 13:12 u korist Izviđača.

U drugom poluvremenu viđeno je još mnogo borbe, a ekipe su se skoro svake tri ili četiri minute smjenjivale u vodstvu.

Ono što treba napomenuti je da su gosti iz Ljubuškog na ovoj utakmici dobili čak dva crvena kartona zbog grubih prekršaja.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

U posljednjih pet minuta bolje su igrali rukometaši domaće ekipe, te su na kraju slavili pobjedu od 27:25.

Vrijedi dodati i da je utakmicu sa tribina gledao selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Irfan Smajlagić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi