Drugo poluvrijeme kao iz noćne more i novi težak poraz Hrvatske!
FOTO: EPA

Island ih na kraju razbio

Drugo poluvrijeme kao iz noćne more i novi težak poraz Hrvatske!

E. Oštraković

Rukometaši Hrvatske doživjeli su visok poraz od Islanda u okviru 2. faze Evropskog prvenstva, a konačan rezultat utakmice bio je 35:30.

Hrvatima je pobjeda trebala da nastave sanjati, ali sve je sada gotovo i teško je i zamisliti da će uspjeti izboriti pozitivan rezultat u svojoj posljednjoj utakmici na Evropskom prvenstvu protiv Njemačke.

Hrvati su u prvom poluvremenu igrali jako dobro, te su većim dijelom imali i prednost koja je iznosila i čak četiri gola razlike.

Pri rezultatu 9:5 se činilo da Hrvatska ima dovoljno mirnoće da odigra fino, ali kako je vrijeme prolazilo tako se i njihova igra raspadala.

Već do kraja prvog poluvremena su umalo prosuli sve, ali su nekako uspjeli, barem za kratko da se "iščupaju" i da na odmor odu sa vodstvom od dva razlike.

Prve minute drugog poluvremena donijele su jako lošu igru Hrvatske, te se Island odmah vratio u život i došao do poravnanja.

Oglasi

"Gusto" je bilo sve do trenutka kada su Hrvati izjedbačili na 25:25, a onda je Island odigrao fenomenalnu završnicu utakmice.

Napravili su od tog trenutka Islanđani seriju od čak 6:0 i praktično već tada riješili pitanje pobjednika na ovoj utakmici.

Do kraja utakmice Hrvati su pokušavali da smanje rezultatski zaostatak, ali Island je igrao dobro i ostvario zasluženu pobjedu.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Island je do pobjede vodio Elisson koji je postigao osam golova, a po šest su dodali Palmaarson i Rikhardsson.

Sa druge strane najbolji pojedinac kod Hrvata bio je Jelinić sa šest postignutih golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi