Hrvatska danas kreće po čudo, računica za polufinale je sasvim jasna
Pitanje je da li imaju kvalitet za to

Mnogo toga se treba poklopiti komšijama

Hrvatska danas kreće po čudo, računica za polufinale je sasvim jasna

S. Mlaćo

Samo čudo može odvesti rukometnu reprezentaciju Hrvatske u polufinale Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Hrvati su prokockali brojne šanse, a sinoć smo saznali da će za medalju sigurno boriti Danska i Švedska. Danska je prva u grupi 3, dok je Švedska drugoplasirana.

U grupi 1 se još uvijek ništa ne zna, pa Hrvati imaju nadu da bi mogli se naći među dvije najbolje ekipe. Francuska je lider sa šest bodova, no i Francuzi na kraju mogu ostati bez prolaza, iako je to teško očekivati.

Šanse za Hrvatsku su "žive", no mnoge stvari se moraju poklopiti, a tu je i matematika koja je dosta komplikovana u ovom slučaju.

Hrvatska treba savladati danas Island, a zatim u srijedu Njemačku. Bez toga ostaje bez bilo kakve nade, a ukoliko se to i desi, potrebno je da Mađarska izgubi od Njemačke večeras te u srijedu od Francuske.

Nakon toga Hrvati se mora poklopiti i to da Austrija u duelu sa Francuskom i Islandom osvoji maksimalno jedan bod. Samo jedna pobjeda Austrijanaca donosi kraj nade za Hrvate.

Oglasi

Koliko je sve realno, prosudite sami, no nada uvijek u postoji. Evropsko prvenstvo je donijelo brojna iznenađenja, pa zašto ne i da naše komšije na kraju prođu kroz cilj u grupi I.

Već danas iza 17 sati mnogo toga će im biti jasnije. Ukoliko slave, imat će bar malo jasniju situaciju, a favoriti su jer je Island upisao tri poraza u tri utakmice.

Hrvatska je na jednom bodu, Njemačka ima 3, a Austrija i Mađarska po četiri. Francuska je na šest bodova uz maksimalan učinak.

Ionako nada postoji, selektor Hrvatske Perkovac sasvim je realan.

"Od prve minute smo izgledali kao ispuhani balon. Nismo imali energiju, glad i želju da pobijedimo ovu utakmicu i do se jasno vidjelo. S igračem više igrali smo katastrofalno i da je utakmica trajala još dva sata mi ne bismo pobijedili", kazao je Perkovac nakon poraza od Mađarske i dodao.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"Moramo analizirati šta se desilo. Nijedan igrač nije dao ono što je prije davao i naša enegrija bila je na nuli. Sami sebi smo stvorili taj neki pritisak da ova generacija krene kako treba, ali očito nismo baš uspjeli u tome".

Obje naredne utakmice Hrvatska igra u Kolnu, a navijači najavljuju veliku podršku. Tako je bilo i tijekom dosadašnjeg prvenstva, no nije mnogo pomoglo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi