Bura nakon novog poraza na Euru: Ko je to državni neprijatelj Hrvatske!?
Kiril Lazarov dao komentar o igrama Hrvatske.

Lazarov dao svoje mišljenje

Bura nakon novog poraza na Euru: Ko je to državni neprijatelj Hrvatske!?

E. Ganibegović

Hrvatska je jučer upisala i drugi poraz u drugom krugu rukometnog Evropskog prvenstva. Polufinale tako ostaje samo san, a ko bi to bio državni neprijatelj naših komšija?

Rukometna reprezentacija Hrvatske jučer je upisala poraz od Mađarske. U Kolnu su Mađari slavili 29:26 u drugoj utakmici drugog kruga takmičenja.

Tako je Hrvatska upisala drugi poraz u drgugom krugu. Podsjetimo, prvo je protiv naših komšija slavila Francuska u sjajnoj utakmici igranoj prije tri dana.

Kiril Lazarov: Državni neprijatelj Hrvatske bi bio...

Jučerašnju utakmicu i poraz Hrvatske za Index.hr je komentarisao trenutni selektor Sjeverne Makedonije i nekada jedan od najboljih šutera, Kiril Lazarov.

Smatra da se protiv Francuske trebalo kalkulisati. No, dodaje kako bi onaj ko bi to predložio bio proglašen državnim neprijateljem, vrlo vjerovatno.

Oglasi

"Mišljenja sam da se Hrvatska previše potrošila s Francuskom. Nije lako igrati turnirski sistem, pogotovo je teško na evropskim prvenstvima", rekao je, pa nastavio:

"Zašto apostrofiram Francuze? Vama Hrvatima je ta utakmica nešto posebno, svi znamo zbog čega i koliko taj rivalitet traje. Da je neko u štabu uopšte i predložio da s Francuskom možda treba odigrati pametnije, mudrije, možda laganije i fokusirati se na Mađare, vjerojatno bi istog trenutka u Hrvatskoj bio proglašen državnim neprijateljem."

Hrvatska ima ekipu za budućnost

Na ovom Evropskom prvenstvu, ruku na srce, Hrvatska i nije bila favorit. Maestralna utakmica protiv Španije će se dugo pamtiti, a onda su uslijedili remi protiv Austrije i pobjeda nad Rumunijom za plasman dalje.

Kiril Lazarov je uvidio da u redovima Hrvatske ima materijala za dobre rezultate u budućnosti.

"Vidio sam i dosta toga pozitivnog u igri Hrvatske. Mislim da je kostur momčadi stvoren za iduće Svjetsko prvenstvo, na kojem ste domaćini. Mišljenja sam da je jezgra momčadi stvorena i da se ne trebate brinuti za budućnost. Protiv Španije je to izgledalo sjajno, ne vidim zbog čega ne bi tako bilo i ubuduće.

Imate vrhunske mlade golmane. Jako mi se sviđaju i Klarica, Martinović i Načinović. Srna je u Zagrebu odavno pokazao da je na vrhunskom nivou, a mali Lučin je jako hrabar i drzak. Mislim da stvarno imate dobre temelje za dalje jer navedeni igrači s ovim iskusnijima mogu biti jako opasni u godinama koje dolaze", rekao je Lazarov.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Hrvatska do kraja Evropskog prvenstva ima odigrati još utakmice protiv Islanda i Njemačke. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi