Do jučer im je bio saigrač, ali večeras je pred cijelom Hrvatskom rekao gorku i tužnu istinu!

Nakon poraza od Mađarske

Do jučer im je bio saigrač, ali večeras je pred cijelom Hrvatskom rekao gorku i tužnu istinu!

E. Čaušević

Rukometaši Hrvatske večeras su poraženi od Mađarske sa 29:26 zbog čega su se našli na meti kritika javnosti u našoj susjednoj zemlji, a gorku i tužnu istinu o svemu rekao je nekadašnji hrvatski reprezentativac Jakov Gojun.

Hrvatska igra veoma loše u drugom dijelu takmičenja Evropskog prvenstva jer su naši susjedi nakon poraza od Francuske izgubili i večeras od Mađarske koja je slavila zasluženo rezultatom 29:26.

Time su Hrvati sebi itekako zakomplikovali situaciju, ali zahvaljujući remiju Njemačke i Austrije i dalje postoji nada da se mogu plasirati u polufinale iako im je za takav scenarij zaista potrebno pravo čudo.

Hrvati su i večeras izgledali dosta sporo i bezidejno na terenu, a jasno je i da su navijači počeli da gube strpljenje jer su se igrači ove reprezentacije našli na žestokoj meti kritika nakon još jednog poraza.

U centru pažnje našao se nekadašnji reprezentativac Hrvatske, Jakov Gojun, koji inače na RTL-u ima ulogu stručnog komentatora, te nakon poraza od Mađarske on nije baš štedio svoje dojučerašnje saigrače.

Oglasi

Gojun je rekao sve ono što mu leži na srcu i mnogi su priznali da je samo javno kazao gorku i tužnu istinu reprezentacije Hrvatske koja je već odavno svima jasna.

"Dosad smo davali podršku, ali danas smo izgledali kao da igramo za plasman od devetog do 12. mjesta. Govor tijela igrača bio je katastrofalan. Mađarima je prolazilo sve, a mi jednostavno nismo imali dobar pristup. Ne možemo živjeti na slavi pobjede protiv Španije i što smo protiv Francuske bili korektni. Ne može se tako", rekao je Gojun za RTL i dodao.

"Moraš dati na terenu 300 posto. Ne kažem da nisu dali, ali psihički nisu bili spremni. Umor? Pa, Nikola Karabatić ima 40 godina i igra skoro cijelu utakmicu. Ne smije se niko vaditi na umor".

"Mislim da trenutno nemamo kvalitetu da idemo u polufinale. Mladost imamo, budućnost imamo, ali ne možemo s toliko grešaka dobiti velike ekipe. I uz to ne trčimo, Mađari nisu velika ekipa i njih smo jednostavno morali pobijediti".

Oglasi

I Perkovac je bio u očaju: Da se igralo još dva sata ne bismo pobijedili

I selektor hrvatske selekcije Goran Perkovac bio je svjestan da je njegova ekipa odigrala ispod očekivanja.

"Od prve minute smo izgledali kao ispuhani balon. Nismo imali energiju, glad i želju da pobijedimo ovu utakmicu i do se jasno vidjelo. S igračem više igrali smo katastrofalno i da je utakmica trajala još dva sata mi ne bismo pobijedili", kaže Perkovac i dodaje.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"Moramo analizirati šta se desilo. Nijedan igrač nije dao ono što je prije davao i naša enegrija bila je na nuli. Sami sebi smo stvorili taj neki pritisak da ova generacija krene kako treba, ali očito nismo baš uspjeli u tome".

Inače, Hrvatsku već za dva dana očekuje susret protiv Islanda, dok će u posljednjem kolu igrati protiv Njemačke 24. januara. Obje utakmice naši susjedi će igrati u Kolnu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi