Červar protiv Angole pruža priliku Halilu Jaganjcu

Donesena odluka

Červar protiv Angole pruža priliku Halilu Jaganjcu

S. Mlaćo
Rukometna reprezentacija Hrvatske igra večeras igra protiv selekcije Angole.

Hrvati nemaju pravo na kiks, a nakon odlaska Luke Cindrića zbog povrede i ulaska Janka Kevića, Lino Červar je odlučio prijaviti mladog Halila Jaganjca umjesto Marina Šipića.

Halilovi roditelji su porijeklom iz naše zemlje, a sada ga čeka pravi izazov.

“Izmjenu Šipić – Jaganjac sam napravio zato što sam primjetio u prvoj utakmici da naša obrana nije dobro djelovala i morao sam posegnuti za pojačanjem u obrambenim zadacima, a jednako tako i u poziciji napadača. Pokazalo se da je mali Martinović dobro odigrao i koristim priliku da još jednom mladom igraču omogućim da igra na velikom natjecanju. Prema tome, držim da su ove dvije moje odluke opravdane“, kazao je Červar.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Hrvatska je u prvom susretu na SP remizirala sa selekcijom Japana.

Top Komentari

pero98
Lino, protiv Japana imaš 4 pivota i tek danas se sjetiš jednog poslat na tribini, protiv Japana ti igra ozlijeđeni igrač, kao i Duvnjak cijelu tekmu. Plus primiš 17 golova u poluvremenu od Japana.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi