Hrvati slave remi Njemačke i Austrije, nada još postoji i zna se šta Kaubojima treba za polufinale!

Nije još sve izgubljeno za naše susjede

Hrvati slave remi Njemačke i Austrije, nada još postoji i zna se šta Kaubojima treba za polufinale!

E. Čaušević, foto: EPA

Rukometaši Hrvatske večeras su ponovo razočarali svoje navijače jer su poraženi od Mađrske sa 29:26, ali kod naših susjeda još uvijek tinja nada da mogu do polufinala i to posebno nakon večerašnjeg remija Njemačke i Austrije.

Za Hrvatsku ovo je bio drugi vezani poraz u drugoj fazi takmičenja nakon što ih je prije dva dana savladala Francuska.

Iako su naši susjedi poraženi večeras od Mađarske nada da se mogu domoći mjesta koje vodi u polufinale još uvijek postoji jer za Hrvatsku nije sve izgubljeno, ali takav scenarij će biti zaista skoro pa nemoguć.

Tu nadu pojačao je i večerašnji remi Njemačke i Austrije koji su odigrali sjajan meč. Austrija je u finišu imala i tri gola prednosti, ali se Njemačka uspjela nekako vratiti, te je utakmica na kraju završeja rezultatom 22:22.

To je za Hrvatsku dosta dobar ishod jer ostavlja nadu za čudo i plasman u polufinale, a zna se šta je našim susjedina potrebno u preostalim mečevima da to ostvare.

Oglasi

Jasno je da Hrvatska u preostale dvije utakmice mora pobijediti Island i Njemačku, ali im se moraju poklopiti i ostali rezultati.

Glavno i osnovno je da Mađarska više ne smije osvojiti niti jedan jedino bod, odnosno mora izgubiti u narednim utakmicama protiv Njemačke i Francuske.

Njemačka u narednom kolu mora pobijediti Mađarsku i potom izgubiti od Hrvatske, dok Austrija u mečevima protiv Francuske i Islanda smije osvojiti najviše bod.

Ukoliko se ti rezultati poklope Hrvatska bi bila izjednačena na drugom mjestu s Njemačkom ili čak i s Austrijom, ali u oba slučaja naši susjedi bi prošli dalje jer bi imali najviše bodova iz međusobnih duela.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Situacija je poprilično teška i skoro nemoguća, ali nada među rukometašima Hrvatske sigurno postoji. Oni će naredni meč igrati 22. januara protiv Islanda, a potom dva dana kasnije igraju protiv Njemačke.

Utakmica protiv Islanda igra se od 15:30 sati, dok je meč s Njemačkom na rasporedu od 20:30 sati. Oba susreta će se igrati u Kolnu.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Nemaju hrvati sta traziti vise na prvenstvu!
2 0
Chelsea1
Ove svabe uvjek srece imaju
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi