Iskra u odličnoj atmosferi savladala Vogošću u Bugojnu
Foto: Bugojno Danas

Treća pobjeda za Plave u sezoi

Iskra u odličnoj atmosferi savladala Vogošću u Bugojnu

E. Čaušević

Rukometaši bugojanske Iskre večeras su na svom terenu pobijedili RK Vogošća sa 27:25 u meču petog kola Premijer lige BiH.

Vogošća ove sezone igra neprepoznatljivo i za ovaj tim ovo je bio već četvrti poraz. Rukometaši Iskre su od prve minute igrali odlično i imali prednost na svojoj strani.

Ipak, gosti su se uspjeli u finišu prvog dijela malo vratiti, a na pauzu se otišlo kod rezultata 14:13 za Iskru. U nastavku meča Vogošća je uspjela da dođe do prednosti i povede sa 21:18, te se činilo da bi mogli s pobjedom napustiti Bugojno.

Međutim, Iskra je uz nevjerovatnu podršku s tribina došla do preokreta i na kraju pobjede sa 27:25. Bugojance je do trećeg trijumfa ove sezone vodio Edin Klis koji je zabio osam golova, a pet je dodao Miloš Tešanović.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Odličan je bio i golman Stefan Manojlović sa deset odbrana, a većina ih je bila u finišu meča kada se "lomio" rezultat. U redovima Vogošće istakli su se Strahinja travar i Haris Buljina sa po šest golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi