"Gostujući predstavnici i trener su tokom cijele utakmice vršili pritisak na delegata i sudije"

Iskra iz Bugojna se oglasila saopštenjem

"Gostujući predstavnici i trener su tokom cijele utakmice vršili pritisak na delegata i sudije"

Haris Zilić

Vikend na bh. sportskim terenima obilježile su nemile scene iz Bugojna na duelu Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometaše između domaće Iskre i gostujućeg tima Vogošće. Utakmica je dobila i treće poluvrijeme. 

Fizički obračuni pubike i igrača, uvrede, teške riječi na kraju dosta posla za Rukometni savez Bosne i Hercegovine.

Bilo je kazni za oba tima, a nakon saopštenja RK Vogošća, danas su saopštenje u vezi pomenutih događaja izdali i u MRK Iskra Bugojno.

Saopštenje bugojanskog tima prenosimo vam u cijelosti bez izmjena.

"Proteklog vikenda odigrana je utakmica 24.kola BH Telecom Premijer lige BiH, između MRK Iskra i RK Vogošća.

Oglasi

Ovom prilikom iskazujemo žaljenje zbog nemilih scena koje su u drugi plan bacile zasluženu i čistu pobjedu našeg tima, koji su svojim neizmjernim trudom i zalaganjem ostavili srce i zadnji atom snage na terenu.

Utakmica je tekla u sportskom duhu, bez grubih startova do zadnje minute. Naime, nakon pobjedonosnog gola došlo je do koškanja između dva igrača RK Vogošće i našeg pivota Armana Ljutić, gdje se ujedno stvorila i gužva, nakon koje su igrači RK Vogošća otrčali prema suprotnoj tribini i zaštitnoj ogradi kako bi se obračunali sa starijom grupom navijača.

Tokom cijele utakmice službeni predstavnici kao i trener gostujuće ekipe vršili su konstantan pristisak na delegata, sudijski par i zapisnički stol.

Moramo istaći kako je trener gostujuće ekipe konstantno pričao i komunicirao sa publikom na nekoretnan način, psujući i izazivajući nerede na tribini iza leđa gostujuće klupe koristeći zaista neprikladne riječi i psovke koje nisu na čast jednom iskusnom treneru koji bi ujedno trebao biti i primjer svima nama, ljubiteljima rukometa.

Napominjemo da nije bilo utrčavanja publike u teren, te se postavlja pitanje šta su gostujući igrači radili na ogradi i tribinama? Kako je moguće da budu napadnuti igrači a navijači nisu ušli na teren? Tko je u ovom slučaju izazvao cijeli nemili događaj i tko je kriv za isti?

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

MRK Iskra i njeni igrači nikada nisu napravili nikakav incident sličan ovome što su uradili igrači
i rukovodstvo gostujuće ekipe.

S poštovanjem! Upravni odbor MRK Iskra Bugojno", stoji u saopštenju MRK Iskra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi