Kapić napustio RK Vogošća i otišao u Katar

Igrao je za katarsku reprezentaciju

Kapić napustio RK Vogošća i otišao u Katar

Iako je ljetos najavljen kao pojačanje, poslije dvije odigrane utakmice Mirza Kapić napustio je RK Vogošća.

Vogošćani su Kapića doveli iz visočke Bosne, ali u ugovoru je postojala klauzula po kojoj uz obeštećenje može otići iz kluba, što se na koncu i dogodilo.

Deset hiljada eura za Kapićev igrački karton platio je katarski klub Al Ahli, a u azijskoj zemlji s njegovim kvalitetama upoznati su vrlo dobro s obzirom da je nastupao za njihovu kadetsku i juniorsku reprezentaciju, kao i nekoliko klubova.

"Sa Al Ahlijem sam potpisao dvogodišnji ugovor. Radi se o jako kvalitetnom klubu koji je kroz svoju historiju imao priliku i da osvaja trofeje, a do cijelog posla došlo je veoma spontano. Sjedio sam na piću s prijateljem iz Katara kojem sam kroz priču rekao da bih se možda jednom i vratio tamo. Odmah je uzeo mobitel u ruke, pozvao menadžera i rekao mu za mene, nakon čega je ovaj reagovao. S klubom sam dogovorio uslove i to je to", ispričao je Kapić za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Prethodno je Kapić u Kataru bio u razdoblju od 2010. do 2017. godine. Prije nego što je potpisao za Al Ahli, još se okušao u El Jaichu i El Qiyadu.

"Također, iskoristio bih priliku da se zahvalim Vogošći na korektnosti i želim im da u ovoj sezoni ostvare sve što su zacrtali", poručio je na kraju ovaj mladi rukometaš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi