Francuski mediji razočarani igrom rukometaša: Ovo je kraj jedne ere

Ispali s Eura

Francuski mediji razočarani igrom rukometaša: Ovo je kraj jedne ere

E. Čaušević

Rukometaši Francuske sinoć su poraženi od Norveške sa 28:26 čime su izgubili sve šanse da prođu grupnu fazu na Evropskom prvenstvu.

Francuzi su tradicionalno bili jedni od favorita za osvajanje zlatne medalje, ali su doživjeli veliki šamar. U prvom kolu neočekivano su poraženi od Portugala, dok ih je sinoć Norveška poslala kući.

Još im je ostao duel sutra protiv naše reprezentacije koja se također oprostila od naredne faze takmičenja. Za Francusku je ovo prvi put u historiji Evropskih prvenstava da neće proći grupnu fazu i jasno je da je to bio šok i za javnost u ovoj zemlji.

Mediji u Francuskoj pišu da je šamar od Norveške najbolji pokazatelj da je došao kraj jedne ere Trikolora, te da je vrijeme za promjene u nacionalnom timu.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"Plavi, ovdje je kraj. Franuska ekipa koju je pobijedila Norveška već je eliminisana. Katastrofalan scenario nije izbjegnut. Prvi put se desilo da smo eliminisani već u grupi", piše L'Equipe.

"Francuska je ostala bez slave! porazom od Norveške u susretu bez imalo daha saigrači Nikole Karabatića već idu kući. Nisu riješili probleme iz meča protiv Portugala i ovo je kraj jedne ere", jutros piše ugledni Le Parisien.

Top Komentari

svasta
Ebite se Francuske gnjide
0 0
pero98
Bilo bi dobro da i Danci krenu vašim putem. Već nakon prvog kruga.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije