Kinezi osvajaju naš region: Uskoro dueli bh. predstavnika sa pekinškom ekipom?
Foto: jabuka.tv

Inovacije u SEHA ligi

Kinezi osvajaju naš region: Uskoro dueli bh. predstavnika sa pekinškom ekipom?

SEHA liga, regionalno je rukometno takmičenje u kojem nastupaju i predstavnici naše zemlje.

Do sada su se u SEHA ligi takmičile ekipe iz sedam zemalja i to iz Bjelorusije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Serbije, Slovačke i Rumunije, ali u narednom izdanja će tu biti i tim iz Kine.

Naime, Izvršni odbor SEHA lige je odlučio među 12 ekipa za naredni ciklus takmičenja uključiti i jednu iz Kine, a riječ je o timu Pekinškog sportskog univerziteta.

"Deveto izdanje SEHA lige će donijeti puno noviteta u naše takmičenje, a jedan od njih će biti i ekipa Pekinškog sportskog univerziteta, koja će se takmičiti u sljedećoj sezoni", izjavio je Mihajlo Mihajlovski, predsjednik SEHA lige, pa nastavio:

"Ulazak kineskog tima će označiti novu eru rukometa u regionu i u SEHA ligi. Naš cilj je da razvijemo rukomet u regionu i donesemo nešto novo i revolucionarno... Na ovaj način širimo naše horizonte i tržište u ovom dijelu Evrope, ali i izvan Evrope".

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

"U narednoj sezoni ćemo imati 12 učesnika u ligi. Uvijek smo težili jačanju sportskog i marketinškog aspekta lige i sigurni smo da će budućnost rukometa u regionu, ali i globalno, profitirati od ulaska kineske ekipe u takmičenje", dodao je Mihajlovski.

Podsjetimo, bh. predstavnik, Izviđač je regularni dio minule sezone SEHA lige završio na posljednjem, 10. mjestu na tabeli.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi