Novi sistem takmičenja u Regionalnoj rukometnoj ligi

Donešena odluka

Novi sistem takmičenja u Regionalnoj rukometnoj ligi

A. Beganović

Dašanjim susretima za treće (Nexe - Meshkov) i za prvo mjesto (Vardar - Zagreb) spustit će se zavjesa na još jednu sezonu rukometnog regionalnog takmičenja.

Uoči pomenutih utakmica održana je press konferencija na kojoj su vodeći ljudi SEHA lige govorili o planovima za budućnost, kao i o protekloj sezoni.

Istakli su da su zadovoljni sezonom, te da je Liga svake godine sve organizovanija ali i dodali da će u budućnosti učiniti sve što je u njihovoj moći da je podignu na još viši nivo.

U idućoj sezoni doći će i do promjena formata takmičenja, odnosno Liga će umjesto 10 brojati 12 klubova.

Učesnici će isti biti podijeljeni u dvije grupe sa po šest klubova što znači da će svaki klub tokom sezone odigrati manji broj utakmica.

Kako piše Balkan-handball u SEHA ligi će ponovo učestvovati i slavni mađarski Veszprem, a sigurni učesnici su i Meshkov te Tatran, kao i po dva kluba iz Makedonije, Srbije i Hrvatske.

Do kraja maja će se znati svih 12 učesnika, a Veszprem će potpisati trogodišnji ugovor što je svakako fenomenalna vijest, kako za SEHA ligu tako i za sve ljubitelje rukometa koji prate ovo takmičenje.

Od naredne sezone igrat će se i juniorska SEHA liga samo se još uvijek ne zna u kojem formatu, a postoji realna mogućnost da se ovom regionalnom takmičenju priključi i slovenačko Celje.

Prvi čovjek SEHA lige, Mihajlo Mihajlovski, istakao je i da u jednoj grupi u narednoj sezoni neće moći učestvovati klubovi iz iste zemlje.

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi