Ko su trenutno najefikasniji rukometaši na EP-u? Prce u Top 10

Nakon nepotpunog 3. kola

Ko su trenutno najefikasniji rukometaši na EP-u? Prce u Top 10

E. Škorić

Nikola Prce postigao je 18 pogodaka u tri meča na Evropskom prvenstvu.

Bh. rukometaši doživjeli su tri poraza (Norveška, Portugal, Francuska) i večeras se opraštaju od Trondheima, ali za utjehu ostaju impresivne partije iskusnih igrača. Prce je trenutno deveti strijelac prvenstva sa 18 golova, dok je Marko Panić 12. sa 16 pogodaka.

Najefikasniji u prva tri, doduše nepotpuna kola je Austrijanac Mykola Bilyk sa 28 golova, dok su po 27 postigli Sander Sagosen iz Norveške i Andre Schmid iz Švicarske.

Makedonac Kiril Lazarov je postigao 22, baš kao i Nizozemac Kay Smits, dok je Latvijac Dainis Krstiopans postigao 21. Po 19 su dali Janko Božović (Austrija) i Artsem Karalek (Bjelorusija).

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Zanimljivo da je Bilyk, osim što je najbolji strijelac, ujedno i najbolji asistent sa 19 asistencija, a toliko ih je imao i Sagosen. Lazarov je treći sa 17 asistencija, Božović četvrti sa 16...

Top Komentari

United_HZ
Prce je živa legenda
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti