Šok u svijetu rukometa: Najbolji od najboljih prekinuo karijeru zbog previše stresa!

Vjerovatno se neće vraćati na teren

Šok u svijetu rukometa: Najbolji od najboljih prekinuo karijeru zbog previše stresa!

E. Čaušević

Danska je prošlog mjeseca pokazala još jednom zbog čega je vjerovatno najveća rukometna sila trenutno na svijetu jer je uspjela da ponovo osvoji Svjetsko prvenstvo, a još jednom sjajan je bio Mikkel Hansen koji je danas šokirao sve objavom da je odlučio da prekine svoju karijeru.

Hansen već skoro 20 godina igra na nevjerovatnom nivou i sigurno je jedan od najboljih rukometaša svih vremena, ali očekivalo se da će Danac još nekoliko sezona igrati na najvišem nivou i nije čudo što su svi u šoku zbog njegove objave.

Ovaj 35-godišnji rukometaš bio je sjajan i na Svjetskom prvenstvu i vodio je Dansku do novog zlata, ali samo dvije sedmice kasnije ostavio je sve bez teksta objavom da prekida karijeru.

Njegov klub za koji nastupa Aalborg oglasio se na društvenim mrežama i potvrdio informacije da Hansen zaista prekida karijeru i da još uvijek nije jasno da li će se jednog dana ponovo vratiti na teren.

"U dogovoru s porodicom, doktorima i rukometnim klubom Aalborg, Mikkel Hansen se danas javio sa simptomima stresa. To dolazi kao reakcija na izuzetno tešku godinu za Mikkela", izjavio je Jan Larsen koji je inače direktor Aalborga.

On je potvrdio da je 2022. godine bila izuzetno naporna za danskog rukometaša i da je odlučio da je najbolje da uzme pauzu.

Oglasi

"Bila je to dosta naporna godina za njega. S prvim krvnim ugruškom koji mu se desio prošlog proljeća, pa preseljenje s porodicom u Dansku nakon deset godina u inostranstvu i na kraju Svjetsko prvenstvo. Pokazalo se nakon povratka sa SP-a da je čaša puna i zajedno smo napravili jedini pravi izbor", kaže Larsen i dodaje.

"U potpunosti je fokus na tome da Mikkel dobije potrebno vrijeme i stručnu podršku za potpuni oporavak. Nemamo trenutno više informacija o jegovoj situaciji i molimo novinare i druge da mu daju neophodan mir i da se suzdrže od kontakta s njim i njegovom porodicom".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Hansen je ponikao u klubu GOG Handbold u kojem je proveo tri godine, a kasnije je prešao u Barcelonu. Pored Barce igrao je još za Kobenhavn i PSG iz kojeg se ljetos vratio u Aalborg, ali se nije puno naigrao u ovom klubu.

S reprezentacijom Danske osvojio je skoro sve što je mogao i bez dileme je jedan od najboljih rukometaša svih vremena.

Top Komentari

stranputica
Ma kakav povratak, eno ti žena slatka ko bombona imaš dijete/djecu, odmori se, naspavaj se, lezi sa ženom.....zaboravi pos'o/sport na dvi godine, ne čitaj sportsport.ba....pa ćeš prodisati
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi