Muzurović više nije direktor rukometne reprezentacije BiH

Zvanično podnio ostavku

Muzurović više nije direktor rukometne reprezentacije BiH

Gordan Muzurović od danas više neće obnašati funkciju direktora rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Odluku o ostavci Muzurović je zvanično saopštio na današnjoj sjednici Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, koju je nedugo potom i napustio, a u razgovoru za SportSport.ba priznao je da je o povlačenju razmišljao neko vrijeme.

"Prije otprilike sat vremena sam podnio ostavku. Motivi za nju nisu od jučer. Rukometni savez naše zemlje se nalazi u pat poziciji koja predugo traje, dosta toga je prepušteno improvizaciji, a to u budućnosti samo može donijeti još negativniju sliku. Uradilo se dosta toga u posljednjem periodu, no improvizacija o kojoj govorim je bila uzrok plaćanja određenih grešaka koje su napravljene u slučaju 'Nuić'. I dalje stojim iza toga da greška koja je napravljena s naše strane nije mogla imati za posljedicu onakvu odluku EHF-a", ispričao nam je Muzurović, pa dodao:

"Još 13. janara sam u svojoj glavi donio odluku o ostavci kao odgovoran čovjek, ali dao sam prostora da se sačini kvalitetan materijal koji je otišao u EHF i bez obzira na konačan ishod, odlučio sam da se povučem", riječi su Muzurovića koji se na kraju zahvalio svim ljudima koji su podržavali njegov rad.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi