Ne pomaže ni Wolff: Čaroban preokret Kauboja protiv Njemačke
FOTO: EPA

Evropsko prvenstvo

Ne pomaže ni Wolff: Čaroban preokret Kauboja protiv Njemačke

E. Oštraković

Utakmicu drugog kruga na Evropskom prvenstvu odigrale su reprezentacije Njemačke i Hrvatske, a pobjedu je ostvarila Hrvatska sa 25:24.

Veliki značaj za obje reprezentacije imala je ova utakmica, ali je pobjedu na kraju ostvarila reprezentacija Hrvatska.

Hrvatska je dva puta povela, ali je Njemačka dva puta ekspresno uzvartila, a zatim i napravila seriju od 2:0, te je došla do vodstva od 4:2.

Nakon toga Hrvati uzvraćaju svojom serijom od 2:0, te dolaze do 4:4. Nakon toga Njemačka je u 18. minuti došla do vodstva od 8:5, a Lino Červar je morao zvati time-out.

Cindrić je u 20. minuti prekinuo seriju Njemačke, te je smanjio na 8:6. U 22. minuti bilo je 9:8 za Njemačku.

Zanimljivo je to da je Njemačka u 22. minuti zaradila svoje peto isključenje, dok Hrvatska nije imala niti jedno.

Hrvatska je od 22. do 24. minute imala dva igrača više, ali nisu uspjeli preuzeti vodstvo. Odmah nakon što je istekla kazna dvojici Nijemaca, dva igrača Hrvatske su dobila isključenje.

Reprezentacija Hrvatske je u prvom poluvremenu imala tri sedmerca, ali je Wolf odbranio dva, a jedan je zaustavila prečka.

Nakon odbranjenog sedmerca, Njemačka ponovo pravi seriju od 2:0, te u 27. minuti imaju prednost od 13:8.

Ipak, Hrvati su sa dva brza gola već do 28. minute smanjili na 13:10. Na odmor se otišlo sa vodstvom Njemačke od 14:11.

Na prvi gol u drugom poluvremenu se čekalo skoro tri minute, a postigao ga je Kastening, za vodstvo Njemačke od četiri razlike.

Lino Červar se odlučio na igru sedam na šest, ali to je samo donijelo prednost Njemačkoj od pet razlike.

Svoj prvi gol u drugom poluvremenu Hrvatska je postigla tek u 35. minuti, a on je stigao sa sedam metara. Postigao ga je Domagoj Duvnjak, koji je tako iskoristio prvi sedmerac od četiri koliko je do tada imala Hrvatska.

U 37. minuti Duvnjak je zaradio svoje drugo isključenje, a Njemačka je ponovo vratila vodstvo od pet razlike.

Hrvatska je sa igračem manje napravila brzu seriju od 2:0, te se vratila na 17:14. U 40. minuti bilo je 18:16, nakon nove serije Hrvatske.

Njemačka je pokušavala ponovo da se odlijepi, ali Hrvatska je držala priključak. U sjajnu seriju je ušao Luka Stepančić koji je u 47. minuti pogodio za 22:21 i tako Hrvatsku vratio u igru.

Reprezentacija Hrvatske do izjednačenja je došla u 49. minuti nakon sjajne kontre koju je istrčao Mandić.

Reichmann je doveo Njemačku u novo vodstvo u 53. minuti, ali na drugoj strani Karačić donosi novo izjednačenje Hrvatima.

U posljednje dvije minute ušlo se pri rezultatu 24:24. Napad su imali Hrvati, a gol za vodstvo postigao je Karačić. 

Njemačka je imala napad za izjednačenje, ali nisu ga uspjeli iskoristiti, te je na kraju pobjedu ostvarila Hrvatska.

Najefikasniji u redovima Hrvatske bio je Karačić koji je postigao sedam golova, dok su u Njemačkoj po četiri gola postigli Gensheimer, Reichmann, Weber i Kastening.

Hrvatska - Njemačka 25:24 (11:14)

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Hrvatska: Šego, Ašanin, Marić 1, Duvnjak 5, Hrstić, Stepančić 4, Horvat 1, Šarac, Karačić 7, Musa, Mamić, Cindrić 3, Brozović 1, Matanović, Mandić 3, Šipić

Njemačka: Bitter, Wolff, Gensheimer 4, Wiencek, Reichmann 4, Pekeler, Weber 4, Hafner 3, Kuhn 1, Bohm 1, Kohlbacher 1, Kastening 4, Schmidt 1, Zieker 0, Drux 1

Promo

Top Komentari

Konj konjski
Jeste vi bolesni ljudi.Sta vam je??Sto mrzite sve koji nisu iz BIH.Dabogda hrvatska osvojila turnir.
11 21
hangouts123
Ovo je ona Hrvatska ciji je savez pozvao nasu reprezentaciju na pripreme i platio im troskove.Himnu BiH pozdravili aplauzom u Poreču.E to je ta Hrvatska.Naravno da ce ovi hrvati iz BiH ismijavati nas,ali i Milanovic je rekao da ga na izborima glasovi ovih ljudi hrvata iz BiH ne zanimaju! ;)
13 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi