Njemačka pobjedom zaokružila perfektan dan za favorite

Bez problema protiv Bjelorusije

Njemačka pobjedom zaokružila perfektan dan za favorite

A. Čaušević

Perfektan dan za favorite na Evropskom prvenstvu u rukometu zaokružila je Njemačka savladavši Bjelorusiju rezultatom 31:23.

Nakon Španije i Hrvatske u prvom kolu druge grupne faze do pobjede su stili i Nijemci koji su se lako obračunali sa Bjelorusima.

Njemačka je u jednosmjernom meču vodila od početka do kraja. Prvo poluvrijeme je okončano rezultatom 18:11, dok je u nastavku prednost Nijemaca oscilirala između šest i osam golova za končanih 31:23.

Svi njemački rukometaši su se upisali u strijelce, a najefikasniji je bio Kastening sa šest golova. U redovima Bjelorsija dobar meč sa šest golova je odigrao Kulesh.

Vodeće u grupi I su Španija i Hrvatska sa po četiri boda, Austrija i Njemačka imaju po dva, dok su Bjelorusija i Češka bez bodova.

Evropsko prvenstvo u rukometu, grupa I:

Njemačka - Bjelorusija 31:23 (18:11)

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Njemačka: Bitter, Wolff 12 odbrana, Gensheimer 3, Golla 2, Wienecek 1, Reichmann 2, Pekeler 2, Weber 4, Hafner 2, Kuhn 4, Bohm 1, Kohlbacher 1, Kastening 6, Schmidt 1, Zieker 1, Drux 1.

Bjelorusija: Matskevich 4 odbrane, Saldatsenka 5 odbrana, Brouka 1, Kulesh 6, Shylovich 4, Pulhouski, Nikulenkau 1, Shumak, Yuynok 1, Baranau 1, Lukyanchuk, Padshyvalau 1, Karalek 3, Viilupau 4, Bokhan, Gaydouchenko 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi