Neviđena drama: Vujović htio braniti sedmerac Njemačke
Selektor Slovenije jednostavno nije mogao vjerovati da su sudije Njemačkoj dosudile sedmerac

Nijemci izvukli remi

Neviđena drama: Vujović htio braniti sedmerac Njemačke

Endin Čaušević

Nevjerovatnu utakmicu večeras su u Zagrebu odigrali Slovenija i Njemačka, a na kraju je meč završen rezultatom 25:25.

Slovenci su imali pobjedu u džepu golom u posljednjim sekundama kada su poveli sa 25:24. Njemačkoj je ostalo vremena samo da izvede centar, a tada je nastao haos. Jedan od igrača Slovenije ometao je izvođenje centra, a sudije su onda odlučile da pregledaju snimak.

Donošenje odluke i gledanje snimka trajalo je skoro deset minuta, a nakon toga na šok Slovenaca sudije su pokazale sedmerac za Njemačku. Na scenu je tada stupio selektor Slovenije, Veselin Vujović, koji je iz bijesa odlučio da stane na gol i poruči sudijama da će on braniti sedmerac.

Sudije su na kraju uspjele da mu poruče da je to nemoguće, a nakon svega Njemačka je stigla do izjednačenja. Vujović je nakon utakmice ostao u nevjerici zureći u pod dvorane u Zagrebu.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi