Spektakl i teška konfuzija u Zagrebu: Remi Slovenije i Njemačke!

Drama u posljednjim sekundama

Spektakl i teška konfuzija u Zagrebu: Remi Slovenije i Njemačke!

Rukometne reprezentacije Slovenije i Njemačke su večeras u Zagrebu odigrale najdramatičniji meč dosadašnjeg dijela Evropskog prvenstva, koji je okončan rezultatom 25:25.

Prvo poluvrijeme je u potpunosti pripalo Sloveniji, koja je vodila od početka do kraja. Slovenci su iz minute u minutu povećavali vodstvo, imali maksimalnih +6 a na odmor otišli s prednošću 15:10.

U nastavku utakmice uslijedio je veliki povratak Nijemaca, koji su postepeno smanjivali prednost. Aktuelni prvaci Evrope su prvo stigli do poravnanja na 19:19, a nedugo zatim i do prvog vodstva na cijeloj utakmici. Bilo je 21:20, ali onda su Slovenci napravili seriju 3:0 i došli do vodstva 23:21.

Njemački rukometaši se nisu predavali i preko Hafnera i Groetzkog su stigli do novog poravnanja (23:23), a onda je na manje od jedne minute do kraja dosuđen sedmerac za Sloveniju i isključenje za Roschecka. Kavtičnik je pogodio za 24:23.

U narednom napadu, Nijemci su igrali bez golmana i 11 sekundi prije kraja su preko Druxa poravnali na 24:24. Svi su mislili da je kraj, ali je Blaž Janc doslovno u posljednjoj sekundi pogodio za 25:24.

U tom trenutku mnogi su vjerovali da je sve gotovo jer je Njemačkoj ostalo još vremena samo da izvedu centar. To su i uradili, a onda je Blagotinšek napravio veliku glupost kada je smetao njemačkom rukometašu da izvede centar zbog čega su sudije odlučile ponovo da gledaju snimak.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Pregledavanje snimka trajalo je skoro deset minuta, a onda su sudije Blagotinšeku pokazale crveni karton i sedmerac za Njemačku. Vujović i njegovi igrači ostali u šoku, ali Tobias Reichmann je ostao pribran i pogodio za konačnih 25:25 po isteku vremena. Bilo je to ogromno razočarenje za Slovence, koji su već proslavili pobjedu.

Najefikasniji u timu Slovenije bio je Miha Zarabec sa pet golova, dok su Blaž Janc, Blaž Blagotinšek i Borut Mackovšek postigli po četiri. Njemačku je sa sedam golova predvodio Uwe Gensheimer.

Datum i vrijeme odigravanja 15.1.2018., Zagreb
Dvorana Arena Zagreb
Gledalaca /
Sudije Mindaugas, Vaidas (Litvanija)
Isključenja /
Slovenija Njemačka
25 25
Rezultat na poluvremenu
15 10
Top strijelci
Zarabec 5 Gensheimer 7
Blagotinsek 4 Groetzki  4
Janc 4 Reichmann  4
Mackovsek 4 Weber  3
Kavtičnik 3 Pekeler  2
Bezjak 3 Weinhold  2
Cingesar 1 Hafner  1
Trener
Veselin Vujović Christian Prokop

Top Komentari

Jadnimi
Krađa, sramota za rukomet i sport uopšte
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi