Selektor Danske više ne može da šuti: Namjerno smo izgubili od Francuske? To su...

Nikolaj Jacobsen

Selektor Danske više ne može da šuti: Namjerno smo izgubili od Francuske? To su...

E. Ganibegović

Finale Evropskog rukometnog prvenstva igrat će Španija i Švedska.

Španci su se finala domogli preko Danske koju su sinoć savladali u polufinalnom meču, a idalje se ne stišava bura oko utakmice Danske i Francuske u prošlom kolu.

Danci su ranije osigurali polufinale, a kiks Francuza čekao je Island. Nije ga dočekao jer je Francuska odigrala sjajno drugo poluvrijeme i slavila s 30:29.

Nakon utakmice digla se velika prašina, mnogi smatraju da je Danska pustila utakmicu Francuskoj kako bi u polufinalu igrala protiv Španije, a nakon svega oglasio se i selektor Danaca Nikolaj Jacobsen.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"Dali smo maksimum protiv Francuske i čvrsto stojim iza svojih riječi. Besmislene su priče da smo namjerno izgubili od Francuske kako bismo igrali protiv Španije u polufinalu, a ne protiv Švedske. Španija je odličan spoj mladosti i iskustva sa sjajnim trenerom, a isto se može reći i za Švedsku", rekao je za zvaničnu stranicu EHF-a Jacobsen.

Na kraju će se Danska ponovo sastati s Francuskom i to u utakmici za treće mjesto, s obzirom na to da su Triokolori poraženi od Švedske u polufinalu.

Top Komentari

bk123
Karma je čudo...eto vam Francuzi nek vas opet dobiju za treće mjesto...meni je isto sumnjiv poraz, mada Francuzi mogu svakoga dobiti nemora im se puštati al utakmica je i meni čudna i sumnjiva
6 2
karlhajncbrazzzo
Mislim da će sada opet pustiti Francuze, da dokaže da ih nije pustio prvi put.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi