Njemačka bolja od Portugala u borbi za peto mjesto

EP u rukometu

Njemačka bolja od Portugala u borbi za peto mjesto

E. Škorić

Njemačka je dobila utješnu nagradu i zauzet će na kraju peto mjesto na Evropskom prvenstvu.

U meču razigravanja za peto/šesto mjesto Njemačka je pobijedila Portugal sa 29:27. Opet su Portugalci pokazali da su izuzetno kvalitetni, ali nisu uspjeli da iznenade Nijemce unatoč dobroj partiji i dobrom otporu.

Njemačka je bolje otvorila meč i održavala je konstantno prednost od jednog do dva gola. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 14:13.

Početkom drugog dijela Njemačka prvi put ide na plus tri (18:15), ali se Portugal vraćao, onda prvi put i poveo 24:23, pa imao 26:24, no nije izdržao. Njemačka je slavila sa 29:27.

Kuhn je sa šest golova bio najefikasniji u Njemačkoj, dok je kod Portugala Ferraz zabio četiri, baš kao i Hernandez.

Njemačka - Portugal 29:27

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Njemačka: Bitter 3 odbrane, Wolff 11 odbrana, Gensheimer, Golla 4, Reichmann 1, Weber, Michalczik 3, Hafner 2, Kuhn 6, Bohm 2, Kohlbacher 2, Kastening 1, Schmidt 2, Zieker 3, Drux 1.

Portugal: Quintana 12 odbrana, Capdeville, Portela 1, Ferraz 4, Martins 3, Moreira 2, Silva 3, Salina 2, Rocha, Borges 4, Branquinho 3, Cavalcanti 2, Areia 1, Gomes, Frade 1, Magalhaes 1.

Top Komentari

Melan
Sutra idemo po zlato, štokholmom će se oriti u boj za narod svoj
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi