Do posljednje sekunde sve je bilo neizvjesno: Njemačka bolja od Islanda

Sjajan meč za kraj dana na Evropskom prvenstvu

Do posljednje sekunde sve je bilo neizvjesno: Njemačka bolja od Islanda

Samir Mlaćo

Veoma zanimljiv meč odigrale su večeras na Evropskom rukometnom prvenstvu Njemačka i Island.

Na kraju ekstra uzbudljiva završnica i pobjeda Njemačke 26:24.

U prvom poluvremenu neizvjesno, kao i u drugom, no Nijemci su sigurno sretni i zadovoljni.

Prvo poluvrijeme pripalo je selekciji Njemačke, bilo je 11:10, igralo se skoro gol za gol, a nastavilo se u istom tempu u nastavku.

Njemačka je vodila 15 minuta do kraja 16:15. Mogli su Nijemci otići na dva gola razlike, ali Gustavsson brani sedmerac., da bi Islanđani zatim ponovo izjednačili.

Mogli su Islanđani povesti u 47. minuti, nisu, a zatim i Njemačka gubi loptu napadu.

Oglasi

Islanđali su vodili 20:21, ali onda preokret Njemačke u samoj završnici. Njemci dolaze do prednosti 22:31, u 4. minuti te su imali sedmerac za plus dva, no Gustavsson još jednom brani i ostavlja svoju selekciju u igri.

Knorr nije bio precizan i jasno je bilo da ćemo gledati uzbudljivih pet minuta. Njemačka je otišla na plus dva tri minute prijen kraja, bilo je 24:22, a onda golman Njemačke Wolff brani sedmerac.

Vratio se Island i minut prije kraja bilo je 24:23. Pogodili su Nijemci za 25:23, Islanđani uspjeli sa krila i 45 sekundi do kraja bilo je 25:24. Presing su vršili Islanđani, imali su igrača više, a vremena je bilo sve manje.

Zatim je podignuta ruka od sudija, ali Njemačka postiže pogodak za pobjedu čije je djelo Kostera koji je Njemačkoj donio dva boda.

Prethodno je Austrija savladala Mađarsku 30:29, dok je Francuska 34:32 bila bolja od Hrvatske u pravom rukometnom spektaklu.

Njemačka je na četvrtom mjestu sa dva osvojena boda i sada je prestigla i selekciju Hrvatsku, ali ima još mnogo da se igra.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Evropsko prvenstvo u rukometu, 2. kolo:

Njemačka - Island 26:24

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi