Iskusna rukometna zvijezda u suzama, za njega je Euro završen iako nije ni počeo
Goretzki se povrijedio u pripremnom meču protiv Portugala u Kielu.

Nema mu spasa

Iskusna rukometna zvijezda u suzama, za njega je Euro završen iako nije ni počeo

Edmir Škorić

Za samo tri dana počet će Svjetsko prvenstvo u rukometu koje će se igrati u Njemačkoj, a domaća selekcija ostala je bez važne karike.

Nijemci će u srijedu protiv Švicarske odigrati prvi meč na Euru, a prethodno su jučer odigrali prijateljski meč u Kielu te slavili sa 35:31 (20:15) protiv Portugala.

Bolan uspjeh koji je tim selektora Alfreda Gislasona (64) morao skupo da plati. Ekipa Njemačke ostala je bez svog najiskusnijeg igrača. Patrick Groetzki (34) morao je prijevremeno završiti svoj 173. međunarodni meč.

Nakon dodavanja Jurija Knora (31), kapiten Rhein-Neckar Löwena je u 23. minuti zahvatio loptu, a onda se iznenada srušio na zemlju bez kontakta sa protivnikom. Ponovo je stradala desna noga.

On je poslednji put povrijeđen početkom novembra i bio je van terena pet sedmica. Vratio se pred Božić, no nedugo nakon toga ponovo se povrijedio.

Oglasi

Groetzki je napustio dvoranu šepajući prije kraja utakmice i na upit SPORT BILD-a odgovorio: „Veoma neugodno. Boli, nije isti bol kao u novembru. Sada moramo gledati i čekati".

Iz Njemačkog rukometnog saveza su kratko poručili da Goretzki ide na dodatne preglede u bolnicu i da će naknadno biti poznato o kakvoj povredi se radi, a sve su prilike da je za njega turnir završen prije nego je i počeo.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Njemačka ima veoma tešku grupu jer će igrati protiv Francuske i Sjeverne Makedonije, uz spomenutu Švicarsku.

I bh. rukometaši su na Euru, ali neće biti lako, barem ako je suditi po teškim porazima na turniru u Švicarskoj, a tek nas očekuju žestoki dueli sa Švedskom, Nizozemskom i Gruzijom, koja nam djeluje kao dobra opcija za upisati pobjedu. Prvi meč igramo sa Švedskom u četvrtak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti