Island zgazio Rusiju, Nijemci se provukli protiv autsajdera

EP za rukometaše

Island zgazio Rusiju, Nijemci se provukli protiv autsajdera

S. Grebović

Na Evropskom prvenstvu u rukometu danas je na rasporedu šest utakmica, od kojih su tri za sada završene.

U grupi E drugo su kolo svojom utakmicom otvorili Island i Rusija, a formalni domaćin ovog susreta je bio bolji sa 34:23 .

Islanđani su od prvog do zadnjeg minuta bili bolji tim i na kraju zasluženo slavili. Nakon velikih 17:11 na poluvremenu do kraja su samo povećavali svoju prenost i stigli do uvjerljive pobjede od 

Rusi su tako nakon minimalnog poraza od Mađarske u prvom kolu 25:24 novim sebi dodatno otežali posao i ukoliko večeras Mađari savladaju Dance i zvanično će se oprostiti od turnira.

Island je stigao do druge pobjede nakon isto toliko odigranih mečeva za siguran plasman u drugi krug takmičenja.

Evropsko prvenstvo, 2. kolo grupe E:

Island-Rusija 34:23

Island: Gustavsson, Hallgrimssson, Kristjansson 2, Palmarsson, Elisson 6, Sigurdsson, Gislason, Gudmundsson, Petersson 6, Gunnarsson 4, Arnarsson, Gudjonsson 6, Tharastarson, Jonsson 2, Kristjanson 4, Smarason 4.

Rusija: Zabolotin, Kireev, Santalov 5, Shishkarev, Kovalev, Shkurinskiy 2, Gorbok, Atman 2, Kalarash 6, Dibirov 1, Soroka 4, Kotov, Ermakov 1, Andreev 1, Zhitnikov 2, Kosorotov.

U drugoj utakmici današnjeg dijela programa, favorizovana Njemačka je odmjerila snage sa autsajderom grupe, reprezentacijom Latvije i na kraju slavila teškom mukom 

Elf je bio dominantan na startu i do kraja prvog dijela igre pa su na poluvrijeme otišli sa solidnom prednošću 16:11. 

U nastavku Latvijci su stegli svoju odbranu i Nijemce ograničili na svega 12 golova, ali to nije bilo dovoljno da izbjegnu minimalan poraz od 28:27 i oproste se od EURO-a.

Evropsko prvenstvo, 3. kolo grupa C:

Latvija-Njemačka 27:28

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Latvija: Kuksa, Purins, Versakovs, Strazdins 1, Jurdzs 5, Kristopanas 7, Arajs, Kreicbergs 6, Ermanis 2, Dude 5, Lilenfelds, Politers 1, Klesniks, Leja, Tuminskis, Pavlovics.

Njemačka: Bitter, Wolff, Gensheimer 4, Wienecek, Reichmann 3, Pekeler 1, Weber, Michalzick, Hafner, Kuhn 8, Bohm, Kohlbacher 2, Kastening 2, Schmidt 1, Zieker, Drux 4.

Top Komentari

pero98
Da je još malo potrajao Njemci bi izgubili. S takvom igrom neće daleko.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi