Obrvan: Mađari su željeli da dođemo kod njih, rezultat nije u prvom planu

Govorio o prijateljskom dvomeču

Obrvan: Mađari su željeli da dođemo kod njih, rezultat nije u prvom planu

S. Mlaćo

Rukometnu reprezentaciju naše zemlje očekuju prijateljski mečevi sa selekcijom Mađarske. Susreti se igraju 4. i 5. novembra.

Tim povodom na press konferenciji medijima su se obratili selektor Ivica Obrvan i rukometaši Benjamin Burić i Vladimir Vranješ.

"Odradili smo tri treninga, u zadnjem trenutku je zbog povrede otpao Josip Perić. Na ovo okupljanje svjesno smo pozvali nekoliko mlađih igrača kako bi vidjeli da li nam mogu pomoći u narednom periodu. Kratko je da govorimo nakon tri treninga nešto veliko, kao što neće biti generalna ocjena nakon ove dvije utakmice. Nastavit ćemo sa tim procesom", kazao je Obrvan.

Otkrio je plan za dva prijateljska meča.

"Imamo lijepe uvjete ovdje, no svako želi da dođemo njima u goste. Ponudili smo to Mađarskoj, dali su odgovor da žele, ali da dođemo kod njih. Vjerovatno je jedan od razloga otvaranje nove dvorane u petak u Budimpešti. Nije to možda idealan trenutak za testiranje nekih igrača, ali rezultat me neće previše zabrinjavati. Želim dobar pristup, da dobijemo nešto pozitivno. Ne trebamo se previše osvrtati za rezultatom, nego kako je sve izgledalo i na treninzima. Momci dobro rade, atmosfera je odlična i to je sasvim normalno".

Istakao je da je druga utakmica neslužbenog karaktera te da nije bila u prvim planovima.

Na istoj neće biti publike.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Govorio je o planu pred EP.

"Broj dana za okupljanje svih reprezentacija je svake godine sve manji.Bio bi sretan da se možemo okupiti bar jednom mjesečno. Ovo je sada malo, a idemo 5 i 6. juniora u Hrvatskoj gdje ćemo igrati sa Hrvatskom i Rusijom".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi