Ovo bi bio šok za Francuze: Trikolori ostaju bez "čudesnog" Gerarda?

Sjajni golman se nakon utakmice sa Srbijom žalio na povredu

Ovo bi bio šok za Francuze: Trikolori ostaju bez "čudesnog" Gerarda?

Francuzi su u Vincentu Gerardu dobili više nego dostojnu zamjenu za legendarnog Thierryja Omeyera, ipak, moguće je da Trikolori u samu završnicu Evropskog prvenstva uđu bez sjajnog čuvara mreže.

Gerard je prije nekoliko dana pružio nevjerovatnu partiju protiv Švedske odbranivši više od 50% šuteva protivničkih igrača, a odličan je bio i sinoć protiv Srbije kada su Francuzi praktično potvrdili plasman u polufinale.

Francuska je u utakmici 3. kola Grupe 1 savladala Srbiju sa 39:30, ali je na ovom meču možda i ostala bez Gerarda.

Kako prenose Sportske novosti Gerard se nakon utakmice sa Srbijom žalio na povredu palca, ali još nije poznato da li će on biti spreman za nastavak turnira.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"Kada me lopta pogodila u palac bol je bila neizdrživa i odmah sam dojurio do klupe. Doktor me odmah pregledao, zamotao mi je palac i sada me osjetno manje boli nego ranije... Vjerujem da nije ništa istegnuto i slomljeno. Nadam se da ću biti spreman za utakmicu protiv Hrvatske", istakao je Gerard nakon utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti