Promjene u bh. premijerligašu: Maja Mihajlović nova trenerica ŽRK Ilidža

Klub ozvaničio

Promjene u bh. premijerligašu: Maja Mihajlović nova trenerica ŽRK Ilidža

H. Zilić

Aktivan je kraj decembra i 2023. godine i u bh. rukometnim klubovima, tačnije u ŽRK Ilidža koji će u novu 2024. godinu ući i sa novom trenericom.

Nedavno je ekipu napustio Elvir Baručija koji je dao otkaz na mjesto prvog trenera, a klub je danas ozvaničio zanimljivu saradnju.

Mjesto prvog trenera ŽRK Ilidža pripast će Maji Mihajlović legendarnoj rukometašici ovog kluba.

Po završetku 2023. godine nakon 20 godina provedenih u ŽRK Ilidža, Maja Mihajlović završava igračku karijeru, a Uprava kluba joj je odmah dala podršku u novim izazovima i imenovali su je za prvog trenera.

ŽRK Ilidža je nakon svega izdao saopštenje za javnost gdje je detaljno sve objašnjeno, a pomenuto saopštenje prenosimo u cijelosti.

Oglasi

"Krajem 2023. kalendarske godine donosimo vam zvanično vijest o imenovanju novog trenera naše seniorske ekipe, a to će biti legenda našeg kluba, Maja Mihajlović!

U decembru ove godine Maja završava igračku karijeru koja je trajala punih 20 godina od sezone 2003/2004. Nakon 20 godina predanosti, sjajnih partija, ljubavi prema klubu, dobila je puno povjerenje Uprave kluba da odmah po završetku karijere sjedne na klupu našeg prvog tima, a tu će naslijediti Elvira Baručiju koji je nedavno podnio ostavku na mjesto prvog trenera.

Maja Mihajlović je za ŽRK Ilidža odigrala 388 zvaničnih utakmica računajući Premijer ligu BiH, Kup BiH, evropska takmičenja, što je u prosjeku 19,1 utakmica po sezoni.

Za klub je igrala zadnjim atomima snage, do posljednje kapi znoja, ostavljala srce na terenu, bila velika ratnica i ne sumnjamo da će s istim žarom krenuti i u novu ulogu u našem klubu.

Naša Maja je i bila reprezentativka Bosne i Hercegovine, s Ilidžom je igrala završnice Kupa BiH, bila je viceprvak Bosne i Hercegovine, sa našim klubom je šest sezona izlazila u evropska takmičenja, a osvojila je i Prvu ligu FBiH.

Svojim igračkim iskustvom koje traje tačno dvije decenije nema sumnje da će biti vjetar u leđa našim djevojkama.

Maji i djevojkama želimo sretan nastavak sezone, uspješan rad, a o ostalim detaljima obavijestit ćemo vas nakon novogodišnjih praznika", stoji u saopštenju ŽRK Ilidža.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

MAJA MIHAJLOVIĆ NA KLUPI ŽRK ILIDŽA!! Krajem 2023. kalendarske godine donosimo vam zvanično vijest o imenovanju novog...

Posted by ŽRK Ilidža on Saturday, December 30, 2023

ŽRK Ilidža je jesenji dio prvenstva završio na petoj poziciji na premijerligaškoj tabeli, a to je pozicija koja na kraju regularne sezone vodi u ligu za prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi