Proglašen za najboljeg igrača Evrope, a ne igra za svoju reprezentaciju na EP-u

Srbijanac najbolji igrač

Proglašen za najboljeg igrača Evrope, a ne igra za svoju reprezentaciju na EP-u

S. Grebović

Srbijanski rukometaš Petar Nenadić, proglašen je za najboljeg igrača Evrope u 2019. godini prema izboru Evropske rukometne federacije (EHF).

Bek mađarskog Vešprema je stigao do laskave titule ispred braće Karabatić iz Francuske, Danca Mikaela Hansena, Hrvata Lukae Cindrića i Igora Karačića, te Španca Arpada Šterbika.

Interesantno je da najbolji rukometaš Starog kontinenta nije član reprezentacije Srbije koja u Gracu učestvuje na Evrospkom prvenstvu u grupi sa Hrvatskom, Crnom Gorom i Bjelorusijom.

Nenadić se povukao iz reprezentacije Orlova nakon sukoba sa bivšim selektorom na EP-u u Hrvatskoj sa tadašnjim selektorom Cvetkovićem.

"Pauza ili oproštaj, nisam siguran još uvijek, ali u svakom slučaju, potrebna mi je pauza poslije dosta godina i samo dva propuštena takmičenja u nacionalnom dresu. Potreban mi je brejk u svakom smislu. Vrijeme će pokazati da li će biti samo pauza ili oproštaj. To je moja odluka, nije ishitrena, nekim ljudima je već bila najavljena. Mi smo još jedna propuštena generacija, pogotovo moja generacija", rekao je Nenadić.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

U ženskoj konkurenciji, laskava titula najbolje rukometašice koja igra u Evropi pripala je Brazilki Eduardi Amorim, koja nastupa za mađarski Gjori.

Top Komentari

pero98
E da on igra, uz Šterbika npr, to bi bila reprezentacija kandidat za plasman u drugi krug ovog Eura.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi