Prvi poraz Sloge: Vogošća u triler završnici ostvarila pobjedu

Premijer liga BiH

Prvi poraz Sloge: Vogošća u triler završnici ostvarila pobjedu

E. Oštraković

Rukometaši Vogošće ostvarili su pobjedu na domaćem terenu protiv Sloge iz Doboja u okviru Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Ovo je za rukometaše Sloge bio prvi poraz u ovoj sezoni, dok je Vogošća upisala šestu pobjedu.

Domaća ekipa je bila jako dobra u prvom poluvremenu, te su na odmor otišli sa dva gola prednosti, a bilo je 11:9 za domaće.

U drugom poluvremenu dosta bolja igra Sloge, te se činilo da bi mogli doći do preokreta, posebno u 57. minuti kada je bilo 27:26.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Mirniju ruku u završnici imali su domaći, te su ostvarili minimalnu pobjedu od 28:27, te su tako nanijeli prvi poraz Slogi u ovoj sezoni.

Do pobjede je Vogošću vodio Ajdin Zahirović, dok je najefikasniji kod gostiju bio Marko Perović sa devet postignutih golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi