Još jedno epsko finale je pred nama: Francuska protiv Danske za zlato
FOTO: EPA

Švedska nije uspjela

Još jedno epsko finale je pred nama: Francuska protiv Danske za zlato

A. Beganović

Rukometna reprezentacija Francuske se plasirala u finale Svjetskog prvenstva. Za zlato će se boriti protiv Danske.

Rukometna reprezentacija Francuske je u drugom polufinalnom susretu Svjetskog prvenstva savladala Švedsku rezultatom 31:26 pa će se za zlato boriti sa Danskom koja je ranije bila bolja od Švedske.

Na samom otvaranju meča igralo se gol za gol, a nakon šest minuta na semaforu je stajalo 3:3, Nakon toga aktuelni olimpijski prvaci Francuzi ubacuju u brzinu više i dolaze do prve osjetnije prednosti (6:3).

Nekih desetak minuta prije kraja prvog dijela Švedska je uspjela doći na gol zaostatka (10:9), no do odlaska na odmor Francuzi su ponovo bolji. Nekoliko dobrih intervencija golmana rezultiralo je laganim golovima iz tranzicije i na odmor su Francuzi otišli sa vodstvom 16:12.

Početak drugog dijela išao je na ruku Francuzima, odnosno uglavnom se igralo gol za gol što znači da su olimpijski prvaci čuvali prednost stečenu u prvom poluvremenu.

No, uspjeli su švedski rukometaši u jednom trenutku da dođu sa samo dva gola zaostatka (24:22, 25:23) i tada se činilo da ćemo gledati uzbudljivu završnicu.

Ali, Francuzi su ponovo "dodali gas" i serijom 3:0 otišli su na 28:23 i nekih desetak minuta prije kraja faktički su završili posao.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Na kraju Francuska je uspiala pobjedu rezultatom 31:26 i za zlato će se boriti sa aktuelnim svjetskim prvakom Danskom.

Najefikasniji u redovima Francuske bili su Fabregas sa šest, te Mahe i Mem sa po pet pogodaka, dok su kod Švedske najučinkovitiji bili Johansson sa pet, te Carlsbogard i Pettersson sa po četiri pogotka.

Svjetsko prvenstvo, polufinale:
Francuska - Švedska 31:26 (16:12)
FRANCUSKA: Desbonnet, Fabregas 6, Gerard, Grebille, L. Karabatić, N. Karabatić, Lagarde 1, Lenne 3, Mahe 5, Mem 5, Nahi 1, Porte, Prandi 2, Remili 4, Richardson, Tournat 4. Trener: Gille.
ŠVEDSKA: Bergendahl 2, Carlsbogard 4, Claar 3, Darj 1, Ekberg 2, Schefvert, Johansson 5, Lagergren 2, Palicka, Pellas, Persson, D. Pettersson 4, F. Pettersson, Sandell 1, Thulin, Wanne 2. Trener: Solberg.

Promo

Top Komentari

Samosloboda.forzajuve
Danska je izbacila Spaniju.. ispravite.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi