Rukometaši Gračanice pobijedili Slobodu iz Tuzle

Prijateljska utakmica

Rukometaši Gračanice pobijedili Slobodu iz Tuzle

E. Čaušević, foto: E. Oštraković

Rukometaši Gračanice večeras su odigrali generalku pred početak drugog dijela sezone Premijer lige.

Gračanica je večeras na svom parketu ugostila ekipu tuzlanske Slobode i uspjela je slaviti sa 28:25. U prvom dijelu meča Sloboda je bila dosta bolji protivnik i diktirala je tempo na terenu.

Gosti su vodili od samog početka utakmice, te se na pauzu otišlo kod rezultata 15:12 za ekipu Slobode.

Međutim, Gračanica je u nastavku zaigrala mnogo bolje. Domaći su napravili seriju 5:1 i preokrenuli rezultat što je i prelomilo večerašnju utakmicu.

Do kraja meča igralo se gol za gol, a konačan rezultat bio je 28:26 za ekipu Gračanice.

Gračanicu je do pobjede vodio Dušan Živanog sa sedam golova, dok se u ekipi Slobode istakao Esmir Suhonjić sa pet pogodaka.

Prijateljski meč:

Gračanica - Sloboda 28:26 (12:15)

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Gračanica: Bosić, Tomić 5, B. Bosić 2, Šestan 1, Radičević 1, Tufekčić, Ćuzović 3, Mehmedović 4, Džinović 3, Pejčinović, Mehmedčehajić 1, Živanov 7, Đogić, Jovanović, Musić, Šuša.

Sloboda: Čajić, Karahodžić, Ilić 3, Talevski 4, Denjo, Skopljak 2, Djana, Suhonjić 5, Omerović, Đulić 1, Mehić, Torlaković 2, Jusić, Memić 1, Omeragić, Kayumov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti